Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un câine a mers 200 de km prin tundra siberiană pentru a se întoarce la stăpâna care l-a abandonat. Maru a fost găsită înlăcrimată, cu labele rupte de oboseală

Un bullmastif loial a parcurs peste 200 de km prin taigaua siberiană, evitând urși și lupi, în timp ce încerca cu disperare să meargă acasă la proprietara care îl abandonase. A fost găsit foarte rănit, lângă o cale ferată, după ce în urma cu 2 zile sărise dintr-un tren.

de Redactia Observator

la 23.10.2023, 08:52

Maru, un Bullmastiff în vârstă de un an, a fost urcată în trenul transiberian pentru a fi dusă înapoi la cănisa unde s-a născut, după ce proprietara ei a spus că este alergică la câini și nu mai poate să o țină. Dar ea a reușit să scape din tren, care se îndrepta spre vest de la Krasnoyarsk la Novosibirsk, după ce și-a folosit lăbuţele pentru a deschide ușa unui compartiment și a sărit, până când s-a oprit într-o stație îndepărtată de lângă Achinsk, relatează Mirror.

Personalul trenului a strigat cu disperare după câine de pe peron, dar fără rezultat. În Novosibirsk, proprietara canisei Alla Morozova a organizat o echipă de căutare pentru a găsi câinele pierdut și a cerut informații pe rețelele sociale şi uimitor, două zile și jumătate mai târziu, Maru, epuizată și rănită, a fost găsită într-o zonă industrială, aproape de locuința femeii care a respins-o după doar 6 luni.

Maru avea botul şi labele rupte de oboseală

Câinele părea să fie „în lacrimi” când a fost găsit. Mersese cu grijă spre est, lângă calea ferată transsiberiană, cea mai lungă din lume, și a străbătut 200 de km în peisajul sălbatic. "Din fericire, nici urșii nu au mâncat-o, nici lupii nu au mestecat-o. Câinele era foarte obosit. Era șchiopătă, labele îi erau rupte. Botul i-a fost rupt", a declarat proprietara canisei pentru The Siberian Times.

"Sunt sigură că își căuta casa. Câinii sunt foarte atașați de oameni. Ea nu a alergat la Novosibirsk, a vrut să se întoarcă acolo unde locuia. Ea a mers pe drumul cel bun, deși geografic nu avea puncte de referință", a adăugat Alla.

Aceasta a mai spus că este furiosă pe proprietara care a abandonat-o pe Maru, pentru că nu a ajutat la căutare. Maru s-a reunit acum cu mama și tatăl ei la canisa lui Alla din Novosibirsk, după ce a fost condusă pe tot drumul înapoi, de prietena lui Alla, Alyona Makhova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Un câine a mers 200 de km prin tundra siberiană pentru a se întoarce la stăpâna care l-a abandonat. Maru a fost găsită înlăcrimată, cu labele rupte de oboseală