Antena Meniu Search
x

Un cerb rar, alb, a fost omorât de polițiști pe o stradă dintr-un oraș britanic: “Era imposibil să lăsăm animalul liber pe străzi"

Un cerb rar, alb, a fost împușcat mortal de polițiști pe o stradă din orașul britanic Bootle. Reprezentanții Societății Regale de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale (RSPCA) le-a cerut oamenilor legii să lase animalul în pace pentru că-și va găsi singur drumul înapoi spre pădure, însă aceștia au decis să-l lichideze pentru siguranța șoferilor și a cetățenilor.

de Redactia Observator

la 28.09.2021, 14:48

Un cerb rar, alb, a fost omorât de polițiști pe o stradă dintr-un oraș britanic: “Era imposibil să lăsăm animalul liber pe străzi"
Un cerb rar, alb, a fost omorât de polițiști pe o stradă dintr-un oraș britanic: “Era imposibil să lăsăm animalul liber pe străzi" - Twitter / @bresh67

Localnicii din Bootle, un oraș din Marea Britanie, au fost surprinși, duminică, să observe un cerb alergând pe stradă. Autoritățile au fost anunțate, iar animalul a fost lichidat în ciuda faptului cu RSPCA le-au cerut oamenilor legii să-l lase să se întoarcă înapoi în pădure. 

Polițiștii britanici au declarat că au fost nevoiți să împuște cerbul alb deoarece animalul reprezenta un pericol pentru șoferi și pietoni, potrivit BBC

Alerta a fost dată duminică dimineața, iar polițiștii înarmați au împânzit strada unde a fost observat animalul confuz. Un medic veterinar a fost chemat la fața locului.

“Era imposibil să lăsăm animalul liber pe străzi, deoarece putea pune în pericol șofferii și pietonii, mai ales spre seară. Am luat decizia de a eutanasia cerbul”, a declarat un representant al poliției. 

Deși, în mod obișnuit, căprioarele și cerbii trăiesc în zone împădurite, aceste animale sunt observate din ce în ce mai des în zonele urbane din Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Un cerb rar, alb, a fost omorât de polițiști pe o stradă dintr-un oraș britanic: “Era imposibil să lăsăm animalul liber pe străzi"