Antena Meniu Search
x

Un deţinut condamnat pe viaţă, pentru crimă şi viol, a luat doi ostatici pentru a-şi negocia eliberarea, într-o închisoare din Franţa

Scene desprinse parcă din filmele de acţiune la penitenciarul din Alençon-Condé-sur-Sarthe, Franţa. Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, un deţinut condamnat pe viaţă pentru crimă şi viol a luat doi ostatici, în încercarea de a-şi negocia eliberarea. Ulterior, autorităţile au transmis că bărbatul a renunţat la pretenţiile sale.

de Redactia Observator

la 05.10.2021, 16:33

Un deţinut a luat doi ostatici, în penitenciarul din Alençon-Condé-sur-Sarthe, Franţa
Un deţinut a luat doi ostatici, în penitenciarul din Alençon-Condé-sur-Sarthe, Franţa - Profimedia

UPDATE 4:20 - "Luarea de ostatici a luat sfârşit. Deţinutul a renunţat", transmite ministrul francez al Justiţiei, Eric Dupond-Moretti, potrivit Reuters. Gardianul de sex feminin a scăpat fără nicio rană şi primeşte consiliere psihologică, în timp ce al doilea ostatic are nevoie de îngrijiri medicale.

Haos într-o închisoare din Franţa

Marţi dimineaţă, poliţiştii francezi au fost alertaţi cu privire la o luare de ostatici în penitenciarul din Alençon-Condé-sur-Sarthe, Orne, relatează AFP, potrivit news.ro. Un deţinut, condamnat pe viaţă pentru crimă şi viol, a prins un supraveghetor şi un stagiar începând cu ora locală 9.30 (10.30, ora României).

Deţinutul care a luat doi ostatici îşi negociază eliberarea

Unul dintre cei doi ostatici ar fi fost rănit, însă momentan nu sunt disponibile mai multe informaţii despre starea acestuia. "Temnicerul" lor, care fusese transferat în închisoarea respectivă cu mai puţin de o lună în urmă, ar fi furat cheile şi dispozitivele walkie-talkie din dotarea funcţionarilor penitenciarului.

Potrivit Ouest France, la faţa locului intervine şi un grup din cadrul Echipelor Regionale de Intervenţie şi Securitate (ERIS). O celulă de criză a fost deschisă la Direcţia Interregională de Administraţie a Penitenciarelor de la Rennes. Autorităţile au intrat în contact cu deţinutul violent, iar bărbatul vrea să-şi negocieze eliberarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Un deţinut condamnat pe viaţă, pentru crimă şi viol, a luat doi ostatici pentru a-şi negocia eliberarea, într-o închisoare din Franţa