Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Raportul care zguduie Biserica Franceză: Peste 216.000 de copii au fost abuzaţi de clericii catolici, în ultimele şapte decenii

Aproximativ 216.000 de copii au fost victime ale abuzurilor mai multor membri ai clerului catolic din Franţa, începând cu anul 1950, a transmis şeful unui grup care investighează abuzurile comise de membrii bisericii.

de Redactia Observator

la 05.10.2021 , 11:49

Sute de mii de minori abuzaţi în ultimii 70 de ani
Sute de mii de minori abuzaţi în ultimii 70 de ani - Shutterstock - foto ilustrativ

Jean-Marc Sauve a făcut dezvăluirea, marţi, în timpul lansării unui raport despre abuzurile sexuale comise în cadrul Bisericii Catolice din Franţa. El a spus că numărul ar putea creşte la 330.000 dacă s-ar adăuga şi membrIi laici ai Bisericii. Una dintre victimele acestor abuzuri a numit raportul prezentat de Jean-Marc Sauve "un moment decisiv în istoria Franţei", relatează BBC.

Raportul devastator dezvăluit de investigatori

Raportul se bazează pe arhive ale Bisericii, ale instanţelor şi ale poliţiei, precum şi pe mărturiile victimelor. Majoritatea cazurilor evaluate de comisie sunt considerate a fi prea vechi pentru a fi urmărite în temeiul legislaţiei franceze. Cu câteva zile înainte de publicarea raportului său, Jean-Marc Sauvé a declarat că investigațiile comisiei au descoperit între 2.900 și 3.200 de pedofili, preoți sau alți membri ai bisericii, adăugând că cifra reprezintă ”minimul estimat”.

Articolul continuă după reclamă

Ancheta a fost condamnată de Biserica Catolică Franceză în anul 2018, în urma unor scandaluri pe aceeaşi temă care au apărut în mai multe ţări ale lumii. Comisia, formată din 22 de profesioniști în drept, medici, istorici, sociologi și teologi, a fost înființată, după ce Papa Francisc a adoptat o măsură care impune celor care știu despre abuzurile din biserică să le raporteze superiorilor lor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Mapamond » Raportul care zguduie Biserica Franceză: Peste 216.000 de copii au fost abuzaţi de clericii catolici, în ultimele şapte decenii