Antena Meniu Search
x

Un italian s-a prefăcut orb timp de 34 de ani ca să primească pensie de handicap. Bărbatul avea în cont 90.000 de euro

Un italian de 84 de ani din Torino s-a prefăcut orb timp de 34 de ani, timp în care a primit pensie de handicap lună de lună. Poliţiştii l-au prins pe bărbat în timp ce mergea singur pe stradă şi scotea bani de la bancomat fără nicio problemă. 

de Redactia Observator

la 09.02.2024, 18:35

Un italian s-a prefăcut orb timp de 34 de ani ca să primească pensie de handicap. Bărbatul avea în cont 90.000 de euro
Un italian s-a prefăcut orb timp de 34 de ani ca să primească pensie de handicap. Bărbatul avea în cont 90.000 de euro - Profimedia

Poliţiştii din Torino au primit un pont potrivit căruia un italian care primeşte pensie de handicap se preface orb. Autorităţile au demarat o anchetă care a ţinut luni de zile, timp în care bătrânul a fost monitorizat constant. 

Bărbatul a fost demascat după ce poliţiştii au observat cum se plimbă pe stradă fără niciun ajutor şi fără vreun instrument pentru nevăzători. Mai mult, italianul a fost văzut cum scotea bani de la bancomat fără nicio problemă. Astfel, poliția a decis să-l plaseze autorităților judiciare pentru infracțiunea de înșelăciune calificată împotriva statului, scrie Torino Today.

Italianul ar putea fi obligat să înapoieze toţi banii

Bărbatul avea în conturi peste 90.000 de euro, sumă care i-a fost confiscată preventiv. Dacă va fi găsit vinovat, italianul va fi obligat să ramburseze toţi banii pe car ei-a primit din indemnizaţiile de handicap în cei 34 de ani cât a pretins că este orb.

Medicii oftalmologi care l-au declarat orb pe bărbat sunt implicaţi şi ei în ancheta poliţiei şi ar putea fi găsiţi vinovaţi. Prima dată, italianul a primit o adeverinţă potrivit căreia suferea de probleme de vedere, iar după patru ani, doctorii au constatat că era orb.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Un italian s-a prefăcut orb timp de 34 de ani ca să primească pensie de handicap. Bărbatul avea în cont 90.000 de euro