Antena Meniu Search
x

''Un miros puternic de moarte!'' Bătrână imobilizată la pat, decedată la două săptămâni după fiica ei, în Italia. Nu a mai avut cine să o hrănească

Dramă de nedescris în localitatea italiană Pergine Valsugana, în provincia Trento. Autorităţile au făcut o descoperire cutremurătoare: o bătrână și fiica ei au fost găsite fără suflare în casă, în stare avansată de descompunere, la câteva săptămâni după deces. Se pare că, Franca Bernabè, în vârstă de 55 de ani, a suferit un stop cardiac. În apartament mai locuia doar Filomena Antonacci, în vârstă de 82 de ani, pe care fiica o îngrijea singură.

de Redactia Observator

la 02.04.2023, 12:30

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Getty Images

Fiica ar fi murit acum trei săptămâni. Mamă, înfometată, două săptămâni mai târziu. Oamenii legii au fost alertați de vecinii alarmați de mirosul foarte puternic care venea din apartament. ''Un amestec puternic de miros de gaz și moarte'', mărturisește o vecină a femeilor. Suspiciunile celorlalți chiriași ai imobilului au fost confirmate când pompierii, împreună cu agenții poliției locale, au intrat în cele din urmă în apartament, potrivit L'Adige.

Folosind o scară, au reuşit să intre pe balcon. Ușa din față era încuiată. Prin urmare, ipoteza implicării unor terți a fost imediat exclusă. Cadavrele au fost găsite în interiorul apartamentului. Potrivit primelor constatări ale medicului legist chemat la fața locului, cauzele deceselor ar fi naturale, chiar dacă decesul fiicei s-ar fi produs primul. 

Cel mai probabil, fiica a murit din cauza unui stop cardiac în primele zece zile ale lunii martie, deci în urmă cu mai bine de 20 de zile. Mama, care avea probleme grave de sănătate și avea nevoie de îngrijire constantă, a murit două săptămâni mai târziu, de foame. Imobilizată la pat, nu a putut primi medicamentele pe care trebuia să le ia în fiecare zi, nu era hidratată sau hrănită.

O dramă care te lasă fără cuvinte. Mama și fiica erau cunoscute în zonă de către autorităţile locale. Serviciile sociale au încercat să le ajute, dar au refuzat în repetate rânduri. Deseori, poliția municipală sau carabinierii fuseseră chemați să intervină în apartament, prin urmare cunoșteau bine situația, dar între suișuri și coborâșuri, cele două femei își găsiseră echilibrul precar.

Pe acelaşi subiect

Timp de trei săptămâni, nimeni nu a mai ştiut nimic de cele două femei

Vecinii le cunoșteau puțin, alţii deloc. Mama nu mai ieşise de ceva vreme din casă, fiind nevoită din cauza vârstei şi a diverselor patologii să stea numai în pat. Fiica a fost văzută rar. Potrivit mărturiilor, ultima dată când a fost zărită a fost pe 7 martie. Apoi nimic, dar în aceste trei săptămâni nimeni nu s-a obosit să afle dacă s-a întâmplat ceva. Dacă dincolo de ușa închisă cineva ar putea avea nevoie de ajutor.

Doar mirosul urât a declanșat alarma. Când polițiștii au intrat în apartament, fiica era la pământ, nu departe de intrare. Mama era în dormitor. Se pare că a căzut în timp ce încerca să se ridice, trăgând după ea toate păturile. Medicul legist urmează să stabilească dacă este nevoie sau nu de o autopsie. Acum, carabinierii încearcă să contacteze singura rudă cunoscută. Un fiu care locuiește în Germania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » ''Un miros puternic de moarte!'' Bătrână imobilizată la pat, decedată la două săptămâni după fiica ei, în Italia. Nu a mai avut cine să o hrănească