Antena Meniu Search
x

Un nou atac asupra unui membru LGBT îi scoate pe spanioli în stradă. Tânărul, crestat cu cuţitul, în plină zi, de opt agresori mascaţi

Un grup de bărbaţi, care aveau feţele acoperite sub glugă, ar fi atacat, duminică, un tânăr homsexual, chiar în faţa locuinţei sale din centrul Madridului. Guvernul spaniol a condamnat ferm agresiunea, iar poliţia îi căuta în continuare pe cei opt autori mascaţi ai atacului. Violenţele au avut loc la două luni după ce un alt tânăr din comunitatea LGBTQ+ a fost ucis în bătaie, în nordul Spaniei.

de Redactia Observator

la 08.09.2021, 19:17

Mii de spanioli au protestat pentru drepturile comunităţii LGBTQ+, în iulie 2021
Mii de spanioli au protestat pentru drepturile comunităţii LGBTQ+, în iulie 2021 - Profimedia

Duminică, în jurul orei locale 17:00, un tânăr spaniol în vârstă de 20 de ani a fost atacat de opt persoane mascate, în holul imobilului în care locuieşte. Deşi incidentul pare desprins din filme cu acţiunea plasată la periferii, totul s-a petrecut în cartierul Malasaña, o zonă foarte la modă din capitala Spaniei, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, potrivit El Pais. Agresorii l-au urmărit pe bărbat şi l-au încolţit în holul imobilului unde locuieşte, insultându-l şi ameninţându-l cu cuţitul. S-au spus cuvinte grele, legate mai ales de orientarea sexuală a victimei. Mai mult, cei opt bărbaţi i-au crestat buza cu cuţitul şi i-au scrijelit pe fese un echivalent jignitor din limba spaniolă pentru cuvântul "gay".

Incidentul i-a şocat pe spanioli, cu atât mai mult cu cât s-a petrecut ziua, în amiaza mare. Ţara iberică este extrem de deschisă în privinţa libertăţii sexuale, nouă din zece persoane declarând că şi-ar susţine un membru al familiei, dacă acesta ar face parte din comunitatea LGBTQ+. Statistica a fost publicată într-un studiu realizat de Institutul de sondare a opiniei YouGov.

Poliţia analizează înregistrările de pe camerele de supraveghere şi interoghează martorii, cu scopul de a stabili natura şi motivele din spatele agresiunii. Premierul Pedro Sanchez a subliniat, într-un mesaj postat pe Twitter luni seara, că ”nu există loc pentru ură” în societatea spaniolă. ”Condamn ferm acest atac homofob”, a denunţat el, pledând în favoarea unei ”ţări deschise”, în care ”nimeni să nu se teamă să fie el însuşi”, arată news.ro. Sanchez a convocat vineri Comisia guvernamentală cu privire la acest tip de infracţiuni "ale urii". De altfel, miercuri şi sâmbătă sunt anunţate manifestaţii în Piaţa Puerta del Sol, din Madrid.

Atacul a avut loc la două luni după un incident similar, când Samuel Luiz, în vârstă de 24 de ani, a fost bătut până la moarte în apropierea unei discoteci din oraşul nordic A Coruña. Crima a scos în stradă mii de protestatari. Potrivit înregistrărilor oficiale, în Madrid au avut loc, anul acesta, cel puţin 103 atacuri homofobe. Cifrele ar fi, însă, departe de realitatea mult mai cruntă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un nou atac asupra unui membru LGBT îi scoate pe spanioli în stradă. Tânărul, crestat cu cuţitul, în plină zi, de opt agresori mascaţi