Antena Meniu Search
x

Un profesor din Australia a murit după ce a rămas cu traume asistând la moartea unui elev de 15 ani, într-o excursie cu școala

Un profesor a murit în urma unui atac de cord după ce acesta a asistat la moartea unui elev cu aproximativ doi ani în urmă.

de Redactia Observator

la 28.07.2022, 16:30

Profesor care privește elevii în sala de clasă
Un profesor din Australia a murit după ce a rămas cu traume psihicie declanșate de moartea unui elev - Profimedia

Geoff Vezey a suferit un atac de cord din cauza unor „traume psihice” cu care a rămas după ce în urmă cu aproximativ doi ani l-a găsit pe Timothy Fehring, în vârstă de 15 ani, fără răspuns, cu o sângerare nazală abundentă, într-o excursie cu școala.

Geoff Vezey a fost director adjunct la liceul Blackburn din Melbourne, Australia, când l-a văzut pe Thimothy Fehring, murind în timpul unei excursii în Europa, pe 28 iulie 2019.

Studentul dezvoltase o infecție în sânge și plămâni care s-a transformat ulterior în sepsis și a murit în prezența bărbatului, la un cabinet medical din Viena. Profesorul l-a găsit pe adolescent inconștient, cu sânge picurându-i din nas. În ciuda faptului că a fost dus de urgență la spital, Tim a murit la scurt timp după, relatează Mirror.

Episodul traumatizant l-a lăsat pe profesor cu o „rană psihică acută”, spune familia

Pe acelaşi subiect

Geoff Vezay, în vârstă de 52 de ani, a murit în aprilie 2021 după un atac de cord despre care familia spune că a fost declanșat de trauma cu care a rămas după ce a asistat la moartea copilului. Aceștia au dat în judecată Departamentul de Educație din statul Victoria, susținând că episodul traumatizant l-a lăsat cu o „rană psihică acută”.

Documentele instanței au arătat că directorului adjunct i-a fost greu să treacă peste moartea băiatului și a început să sufere de tulburare de stres post traumatică, anxietate,depresie și atacuri de panică.

Ziarele susțin că experiența traumatizantă a avut un efect grav asupra lui Geoff și a acționat ca un „factor care a contribuit” la moartea sa.

Tim o anunțase pe mama sa că nu se simte bine încă de când a aterizat în Berlin

Raportul unui medic legist de la începutul acestei luni a scos la lumină momentele care au dus la moartea lui Tim, inclusiv mesajele trimise mamei sale în care acesta a dezvăluit că nu a dormit de câteva ore și că se simte mereu amețit, de la aterizarea la Berlin.

Familia lui Geoff Veyez duce cazul la Tribunalul Județean pentru un proces numai cu un judecător, după ce cererea lor de despăgubire din partea statului, făcută în luna ianuarie a acestui an, a fost respinsă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Un profesor din Australia a murit după ce a rămas cu traume asistând la moartea unui elev de 15 ani, într-o excursie cu școala