Antena Meniu Search
x

Foto Un străbunic s-a spânzurat pentru că "nu a putut face faţă" morţii strănepoatei sale de doar 2 ani: "De ce nu m-a luat Dumnezeu pe mine în locul ei?"

Durerea şi trauma cumplită suferită de un străbunic, după decesul brusc al strănepoatei de 2 ani care a înghiţit o baterie, l-a împins pe bătrân să îşi încheie socotelile cu viaţa.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 13.09.2021, 16:51

Peter Nicklin, în vârstă de 79 de ani, alături de nepoata Harper, de doi ani
Un străbunic s-a spânzurat pentru că "nu a putut face faţă" morţii strănepoatei sale de doar 2 ani - Stoke Sentinel

Peter Nicklin, în vârstă de 79 de ani, „nu a putut face față” durerilor sufleteşti, de când strănepoata lui, Harper-Lee, în vârstă de 2 ani, a murit în luna mai. Copila înghiţise o baterie rotundă, iar în ciuda eforturilor depuse de medici, rănile i-au cauzat decesul. Bătrânul a fost găsit de familie fără viaţă.

Familia: "Pur şi simplu nu a putut face faţă"

Fiul acestuia şi bunicul micuţei Harper-Lee, Darren Nicklin, a spus că tatăl său nu a mai fost el însuși după moartea copilei, adăugând că a întreaga familie a simţit că în sufletul său a avut loc o mare schimbare. Nu a putut participa nici măcar la înmormântare, mărturisind rudelor că vederea ei într-un sicriu „îl va termina”, relatează The Sun.

„Iubea viața. Chiar o iubea. Nu ne-am gândit niciodată că ar recurge la treaba asta, dar am văzut schimbarea în el. A trecut de la a fi fericit la a nu mai exista sufleteşte, ci doar fizic. Nu ne vine să credem că a făcut-o. S-a schimbat de la moartea lui Harper. Pur şi simplu nu a putut face faţă. Oamenii care îmbătrânesc, nu pot face față pierderii tinerilor, nu pot face față. A doua zi după decesul fetei ne-a întrebat: «De ce nu m-a luat Dumnezeu pe mine în locul ei?» Nu a putut accepta durerea. Ajunseserăm puţin la normal, ne concentram să trecem mai departe. Nu vorbeam despre ce s-a întâmplat. Cred că asta a îmbuteliat totul. Suntem devastaţi. Cred că se gândea tot timpul la ea. A încetat să mai iasă afară, stătea doar în casă. Probabil doar asta-i trecea prin cap”, a spus Darren.

Pe acelaşi subiect

Peter a fost găsit mort pe 15 august, în casa lui din Ogden Road, Hanley, la aproximativ trei luni şi o săptămân de la decesul lui Harper-Lee. O anchetă a fost deschisă acum asupra morții sale, dar potrivit primelor informaţii bătrânul s-ar fi spânzurat.

Născut în Stoke-on-Trent, Peter a renunţat la şcoală şi s-a angajat în diferite locuri, lucrând inclusiv ca zidar sau la construcţia autostrăzilor. A făcut totul pentru a-şi putea întreţine familia. De altfel, apropiaţii în cunosc ca fiind extrem de familist, profund mândru de cei trei copii ai săi, Darren, Carl şi Claire, precum şi de soţia lui Pauline, cei pe care i-a lăsat în urmă.

„Îşi iubea nepoţii. Era un bărbat super orientat spre familie. S-a înmuiat odată cu bătrâneţea, mai ales cu nepoţii, pentru că noi am avut o educaţie destul de strictă, dar s-a moleşit de-a lungul anilor. A fost un om care a muncit din greu. Era cunoscut în Hanley drept «bărbosul», pentru că avea o barbă mare. Era un personaj. Era cunoscut de oameni în Hanley în Coachmaker și Wetherspoons”, a povestit fiul său.

În ultimii ani, Peter era foarte pasionat de un lot de pământ pe care îl primise prin alocare în urma unui anunţ pe site-ul „Piaţa Tâmplarilor”. Stătea acolo foarte mult îngrijindu-şi bucata de pământ pe care plantase mai multe fructe şi legume.

„Dacă i-am fi putut aduce un pat acolo, ar fi stat acolo jos şi noaptea, cred. Devenise o pasiune a lui în ultimii zece ani. Îi plăcea să cultive. Creştea toate legumele. Morcovi, fasole verde, mazăre, roşii, castraveţi, conopidă. Orice era legumă el o creştea acolo. Obţinea însă mereu locul al doilea la final de an pentru recoltă şi mereu spunea: «la anul eu voi fi primul», dar nu a mai apucat”, a spus Darren.

De la moartea tragică a lui Harper-Lee, mama ei Stacey, împreună cu mai multe asociaţii, dar şi cu sprijinul consilierului local Jo Gideon, au lansat o campanie pentru o nouă lege care prevede protejarea copiilor de astfel de pericole. La începutul verii, doamna Gideon a introdus un proiect de lege, denumit „Legea lui Harper-Lee”, care urmează să fie dezbătut în cursul anului. Primul ministru Boris Johnson și liderul Jacob Jacob Rees-Mogg au trimis condoleanțe familiei lui Harper-Lee, în timp ce peste 5.000 de persoane au semnat o petiție prin care solicită guvernului să ia măsuri pentru a ajuta la prevenirea viitoarelor decese cauzate de bateriile de acest fel la nivelul minorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Un străbunic s-a spânzurat pentru că "nu a putut face faţă" morţii strănepoatei sale de doar 2 ani: "De ce nu m-a luat Dumnezeu pe mine în locul ei?"