Meniu
Search
x

O minune de fetiță a murit în câteva ore după ce a înghițit o baterie, în Anglia. Avertisment pentru părinți: ”Simptomele pot să nu fie evidente!”

O fetiță de doi ani s-a stins fulgerător la scurt timp după ce a înghițit o baterie de mici dimensiuni. Medicii nu au mai avut cu ce să o ajute pe micuța Harper-Lee Farnthorpe, care a murit la Spitalul Universitar Royal Stoke, din Anglia, unde fusese adusă de părinții ei.

De Redactia Observator la 17.06.2021, 16:58

Anchetatorii au stabilit că moartea micuței a fost un accident. Harper-Lee fusese adusă de urgență la spital după ce a început să se simtă rău acasă, și a murit pe masa de operație, în timp de medicii încercau să-i salveze viața.

Fetița eliminase bateria când a ajuns la spital, însă acidul i-a provocat leziuni grave

Medicii i-au spus mamei devastate, Stacey Nicklin, că e posibil ca fetița de doi ani să fi înghițit o baterie de dimensiunea unui nasture și că, deși cel mai probabil a eliminat pe cale naturală bateria, acidul scurs a rămas și a provocat leziuni interne, inclusiv ulcere la esofag, scrie Daily Mail.

Anchetatorii au mai stabilit că în momentul în care Harper-Lee a ajuns la spital era palidă și avea tensiunea arterială crescută. Mai mult, medicii au găsit sânge în gura fetiței și existau semne că a pierduse deja mult sânge.

Pe acelaşi subiect

Avertisment pentru părinți: ”Fiți vigilenți!”

Staffordshire Safeguarding Children Board a emis un avertisment urgent către părinți, în cea mai recentă ediție a buletinului său de prevenire a morții copiilor, în care se referă la rănirilor provocate de bateriile de tip pastilă.

„Bateriile tip buton/pastila alimentează obiecte de zi cu zi, cum ar fi cheile auto, telecomenzi și jucăriile copiilor. Dar știați că, dacă sunt înghițite, ele pot răni grav sau chiar ucide un copil? Bateriile reacționează cu saliva și dacă un copil înghite o baterie tip buton, îi poate provoca sângerări interne și chiar moartea. În mod tragic, un copil mic din Staffordshire a murit recent din cauza ingerării unei baterii tip buton/pastilă”, se arată în apel.

Specialiștii avertizează că simptomele pot să nu fie evidente. ”Copilul dvs. poate să tusească, să se bâlbâie sau să bage sau să arate spre gât sau burtă. Simptomele neclare sau fluctuante înseamnă că este important să fii vigilent. Ai încredere în instinctele tale și acționează rapid, chiar dacă nu există simptome”, se mai arată în mesajul pentru părinți.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » O minune de fetiță a murit în câteva ore după ce a înghițit o baterie, în Anglia. Avertisment pentru părinți: ”Simptomele pot să nu fie evidente!”