Antena Meniu Search
x

Un tânăr de 18 ani şi-a sacrificat viaţa pentru a-şi salva sora de la înec. "Era epuizat. Nu voi uita niciodată, îi datorez totul"

Un tânăr de 18 ani şi-a sacrificat propria viaţă pentru a-şi salva sora mai mare, după ce amândoi au fost prinşi de curenţii maritimi, în largul coastei Dorset, în Anglia. Anterior reuşise să salveze alţi doi nepoţi şi o nepoată de la un sfârşit tragic.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.01.2023, 18:44

Callum Baker-Osborne
Un tânăr de 18 ani şi-a sacrificat viaţa pentru a-şi salva sora de la înec - Facebook

Callum Baker-Osborne, în vârstă de 18 ani, s-a înecat după ce a reuşit să salveze trei rude prinse în apele învolburate, în largul coastei Dorset, şi a adus-o în siguranţă la mal pe sora sa. Incidentul teribil a avut loc în 2021.

Tânărul era deja epuizat după ce sărise în apă pentru a salva alte trei rude, motiv pentru care s-a agăţat pentru scurt timp de sora sa, Samantha Osborne-Ward, pentru ajutor. Dându-și seama că riscau amândoi să se înece, Callum a dat drumul surorii sale, permiţându-i să ajungă în siguranţă la ţărm, înainte ca el să dispară în apă. Cadavrul său a fost găsit patru zile mai târziu, relatează The Guardian.

La începutul anchetei din Bournemouth, familia lui Callum a făcut publice fotografii cu acesta pe plajă, cu unul dintre nepoții săi, chiar cu câteva minute înainte de tragedie. Incidentul s-a petrecut în după-amiaza zilei de 26 iulie 2021, după ce familia numeroasă din Coventry ajunsese în Hamworthy, Poole pentru o vacanţă cu rulota.

Unii dintre cei 30 de membri ai familiei au mers pe plaja de la Rockley Point pentru o tură de distracţie pe barcă, vâslind, însă un val puternic i-a răsturnat în apa adâncă. Curenţii i-au tras pe câţiva dintre copii, iar Callum nu a stat pe gânduri şi a sărit în ajutor pentru a-i scoate teferi la suprafaţă. Primul salvat au fost nepoţii Byron şi Cameron. În cele din urmă a auzit strigătul surorii sale care urla după ajutor, în timp ce fiica ei de şapte ani, Aurora, era împinsă de valuri şi de-abia se mai vedea. A înotat până la ea şi a urcat-o într-o barcă de salvare.

Pe acelaşi subiect

Şi-a dat viaţa pentru a-şi salva sora de la înec

Curenţii i-au adus împreună pe el și pe sora lui și s-a agățat de ea, simţindu-se epuizat şi îngrozit de cele ce se întâmplaseră. Nu au rezistat mult unul lângă altul, valurile împingându-i tot mai mult în adâncuri. Şi-a dat atunci seama că în viaţă nu poate rămâne decât unul, şi i-a dat drumul instantaneu surorii sale. Când ea ajuns în siguranţă la suprafaţă, el nu se mai vedea.

Samantha Osborne-Ward a spus la audiere că fratele ei, care era un înotător pasionat și în formă datorită antrenamentelor de rugby, era încântat să meargă la plajă și să înveţe copiii să înoate. Era un tânăr vesel, energic care iubea apa, dar nimeni nu credea că tocmai ceea ce iubea atât de mult avea să-i aducă, în cele din urmă, pieirea. Familia nu plecase în multe vacanţe împreună până atunci, iar din cauza Covid, unii dintre membri, cei mai mici, nici nu apucaseră până atunci să vadă marea.

„Un val ne-a lovit subit. A fost cea mai mare explozie, toți am fost răsturnaţi și apoi ne-am luptat să supravieţuim”, a povestit Samantha.

Ea a povestit cum fratele ei i-a ajutat pe copii înainte ca să se îndrepte spre ea. „S-a ținut de mine pentru ajutor, era epuizat. I-am spus că mă îneacă și mi-a dat drumul instantaneu. Nu voi uita niciodată, îi datorez totul. ”

Descriind puterea apei, Ann Marie Osbourne, mama lui Baker-Osborne, a spus: „Deodată podeaua a dispărut. Eram împinşi într-o spirală. Nu am putut înțelege ce se întâmplă”

A fost lansată o amplă operaţiune de căutare aeriană și maritimă, dar trupul lui Baker-Osborne a fost descoperit abia câteva zile mai târziu, pe 30 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Un tânăr de 18 ani şi-a sacrificat viaţa pentru a-şi salva sora de la înec. "Era epuizat. Nu voi uita niciodată, îi datorez totul"