Antena Meniu Search
x

Un tată din UK și-a scuturat până la moarte bebelușul de șapte săptămâni. Bărbatul nu credea că este copilul lui

Un tată din UK și-a ucis bebelușul de doar șapte săptămâni, după ce l-a scuturat până la moarte. Bărbatul a fost, în cele din urmă, arestat, după ce multă vreme nu a recunoscut că și-a omorât propriul copil. După investigațiile medicilor, unde s-a descoperit cauza decesului, bărbatul n-a mai scăpat de închisoare.

de Cristina Cruceru

la 13.01.2023, 09:20

Un tată din UK și-a scuturat până la moarte bebelușul de șapte săptămâni. Bărbatul nu credea că este copilul lui
Un tată din UK și-a scuturat până la moarte bebelușul de șapte săptămâni. Bărbatul nu credea că este copilul lui - Facebook, Shutterstock

Oliver Mailey, în vârstă de 26 de ani, le-a spus autorităților că l-a găsit pe fiul său, Abel fără viață în pătuțul său. Asta a fost prima lui declarație în fața autorităților, înainte să recunoască că l-a scuturat pe copil până și-a pierdut viața. Bebelușul a suferit leziuni cerebrale, hemoragii grave și răni la ochi. Tragedia a avut loc acum mai bine de un an, însă în continuare ies la iveală detalii șocate despre moartea lui Abel.

Mama lui, Mollie Gorton, se afla la serviciu fără să știe ce se întâmpla acasă. Înregistrările telefonice au arătat că Oliver Mailey voia să cumpere substanțe interzise, în dimineața în care și-a ucis fiul. Ambii părinți obișnuiau să fie consumatori de astfel de substanțe, în ciuda faptului că n-o duceau prea bine cu banii. Mollie spune că a încercat să reducă din consumul de droguri, dar Oliver nu a reușit, spunea procurorul Timothy Cray.

De asemenea, tensiunile dintre cei doi soți ajunseseră atât de grave înainte de nașterea lui Abel, încât Mailey s-a mutat pentru câteva luni. Problemele au rămas și după ce s-au împăcat. Oliver îi reproșa mereu iubitei lui că nu crede că el este tatăl copilului. Totuși, femeia avea impresia că iubitul ei își iubește copilul.

Bărbatul și-a recunoscut fapta

În cele din urmă, Mailey a pledat vinovat pentru omor prin imprudență, dar procurorii l-au acuzat că a intenționat să rănească grav copilul. Procurorul Timothy Cray a declarat că medicii au descoperit că rănile bebelușului au fost făcute prin "scuturarea premeditată și deliberată". De asemenea, au fost găsite dovezi ale unor incidente vechi la nivelul creierului lui Abel, ceea ce sugerează că a existat o scuturare anterioară, a spus dl Cray. Deci, nu a fost pentru prima dată când micuțul a fost agresat.

Procurorul a explicat că aceste leziuni nu sunt cauzate accidental și că ar putea să fie doar într-o situație precum "un accident de mașină sau o cădere". Oliver Mailey a dezvăluit că bebelușul a devenit moale, în timp ce îl hrănea cu biberonul. A sunat la Poliție și a spus că nu are nicio idee despre ce s-a întâmplat, dar că "a devenit chiar moale, a devenit ciudat". Abel era un copil foarte iubit și bine îngrijit. Oliver Mailey a recunoscut, după multe investigații făcute de polițiști, că a scuturat copilul până a murit. Bărbatul a fost arestat în iulie 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Un tată din UK și-a scuturat până la moarte bebelușul de șapte săptămâni. Bărbatul nu credea că este copilul lui