Antena Meniu Search
x

Un tată și-a căutat timp de 42 de ani fiica dispărută, în SUA. Bărbatul a murit cu 5 zile înainte ca rămășitele ei să fie găsite

Oscar Jackson a murit cu doar cinci zile înainte ca trupul fiicei sale dispărute, Pamella Jackson, în vârstă de 17 ani, să fie găsit. În ultimii 42 de ani, Oscar și-a căutat aproape în fiecare zi fiica, în albia râurilor și a pârâurilor.

de Cristina Cruceru

la 28.02.2023, 09:20

Un tată devotat, care și-a căutat fiica dispărută aproape în fiecare zi timp de 42 de ani, a murit în mod tragic cu cinci zile înainte ca rămășițele ei să fie găsite într-un râu. Pamella Jackson avea 17 ani când a dispărut împreună cu cea mai bună prietenă a ei, Sherri Miller, în timp ce se îndreptau cu mașina spre o petrecere de sfârșit de an școlar în Vermillion, Dakota de Sud, în 1971. Timp de mai bine de patru decenii, anchetatorii s-au întrebat ce s-a întâmplat cu cele două adolescente, relatează Mirror.

Un pescar a făcut descoperirea

Pe 23 septembrie 2013, un pescar care trecea prin Brule Creek a observat două anvelope și partea inferioară a unei mașini vechi care ieșea la suprafață. Se întâmpla la 120 de ore după moartea lui Oscar Jackson. Acesta murise cu cinci zile mai devreme, pe 18 septembrie. În ultimii 40 de ani din viața sa, Oscar a căutat-o aproape zilnic pe Pam - a cercetat albia râurilor, pârâurile și pădurile din jurul Vermillion pentru a găsi orice urmă legată de tânără.

Dar realitatea a fost că rămășițele lui Sherri și Pam - împreună cu Studebaker-ul lor din 1960 - au fost găsite la doar 100 de metri de locul unde sărbătoriseră în acea noapte din mai 1971. Nu au ajuns niciodată la destinație. În schimb, un accident rutier a făcut ca mașina lor veche să se prăbușească în Brule Creek, luându-le viața odată cu ea.

Pe acelaşi subiect

Un jurnalist străin a scris o carte despre acest caz

Lou Raguse, un jurnalist premiat, a revenit asupra acestei povești tragice și a anchetei șubrede în noua sa carte "Vanished In Vermillion": Adevărata poveste a celui mai infamant caz nerezolvat din Dakota de Sud. Pentru această carte, Raguse a discutat îndelung cu familiile celor două fete, iar rudele supraviețuitoare ale lui Pam i-au povestit emoțiile amestecate pe care le-au avut în legătură cu moartea lui Oscar cu cinci zile înainte ca identitatea lui Pam să fie confirmată.

"Au avut sentimente foarte ciudate", a spus Raguse. "Deci, ar fi fost mult mai bine să aflăm imediat ce s-a întâmplat cu Pam. Dar dacă ar fi aflat la o vârstă mai înaintată, familia lui Pam crede că l-ar fi ruinat. Oscar și-a dedicat atât de mult din viață căutării ei și a petrecut atât de multe ore căutând în șanțuri și chiar în râuri. Așa că, știind cât timp și energie a investit, a căutat-o în locuri greșite. Ei cred că, dacă ar fi știut că ea a fost atât de aproape în tot acest timp, s-ar fi putut să îl doboare complet."

"Părinții lui Pam au trăit amândoi o viață foarte lungă și, cred, chiar au sărbătorit împreună cea de-a 75-a aniversare a căsătoriei. Au trăit o viață lungă înainte ca Pam să se nască și una lungă după ce a dispărut. Erau oameni foarte spirituali și au reușit să ducă din nou o viață fericită, în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat", a continuat jurnalistul. 

Moartea celor două fete, declarată accidentală

După ani de investigații și un caz complex, moartea lui Sherri și a lui Pam a fost declarată accidentală. Nu a existat nicio suspiciune de crimă sau de droguri sau alcool. Unul dintre pneurile mașinii a fost avariat, iar anchetatorii cred că a fost provocată de o explozie, în timp ce fetele traversau un pod peste pârâu. Când rămășițele lor au fost identificate ca fiind Sherri și Pam, familiile lor au dat o declarație scurtă: "Călătoria noastră s-a încheiat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Mapamond » Un tată și-a căutat timp de 42 de ani fiica dispărută, în SUA. Bărbatul a murit cu 5 zile înainte ca rămășitele ei să fie găsite