Antena Meniu Search
x

Un truc prin care lua bilete de avion mai ieftine l-a "trimis" în cătușe. Adolescentul, reținut pe un aeroport din SUA, după ce autoritățile s-au prins de schemă

Un truc prin care obținea bilete de avion mai ieftine i-a pus cătușele. Un adolescent a fost reținut pe un aeroport din Florida după ce a fost prins că se folosește de un truc la care mulți călători apelează.

de Redactia Observator

la 13.07.2023, 12:49

Un truc prin care obținea bilete mai ieftine de avion i-a pus cătușele. Adolescentul, reținut pe un aeroport din SUA, după ce autoritățile s-au prins de schemă
Un truc prin care obținea bilete mai ieftine de avion i-a pus cătușele. Adolescentul, reținut pe un aeroport din SUA, după ce autoritățile s-au prins de schemă - Lisa Cain Parsons/Facebook

Schema, numită skiplagging, poate economisi bani serioși și, deși nu este ilegală, poate încălca codurile de conduită ale unor companii aeriene. Astfel, oamenii cumpără zboruri cu escală, către alte destinații, mai ieftine, iar apoi rămân la prima oprire și nu mai ajung la destinația de pe bilet, relatează Mirror.

Logan Parsons încerca să zboare acasă la Charlotte, Carolina de Nord, din Gainesville, Florida, dar cea mai ieftină opțiune de bilet era să ia un bilet American Airlines către New York și să iasă din aeroport când avionul făcea escală. Dar la aeroportul din Florida, actul său de identitate din Carolina de Nord a ridicat semne de întrebare autorităților, iar adolescentul a fost dus într-o cameră de securitate și interogat, a spus tatăl său. Biletul lui Logan a fost anulat și a fost nevoit să cumpere un zbor direct.

Reținut pentru un truc prin care economisea bani

Tatăl tânărului, pe nume Hunter, a spus că este prima dată când adolescentul zbura singur, dar familia a profitat anterior de metoda populară de a economisi bani pe zboruri.

Pe acelaşi subiect

Am folosit skiplagged în ultimii cinci. Au înțeles că plănuia să coboare în Charlotte și că nu va face zborul de legătură, a spus bărbatul.

El a adăugat că familia nici măcar nu știa că skiplagging-ul este privit cu dispreț. Bruce Brandon, un avocat al companiei aeriene care a vorbit cu presa a descris tratamentul lui Logan ca fiind „puțin dur”

Este prima dată când zboară și chiar nu știe ce face. Mi se pare un pic cam dur. Nu înțeleg de ce ar face asta”, a spus Bruce Brandon.

Achiziționarea unui bilet fără intenția de a zbura în toate zonele pentru a câștiga tarife mai mici este o încălcare a termenilor și condițiilor American Airlines și este prezentată în Condițiile noastre de transport online", a declarat American Airlines. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Un truc prin care lua bilete de avion mai ieftine l-a "trimis" în cătușe. Adolescentul, reținut pe un aeroport din SUA, după ce autoritățile s-au prins de schemă