Antena Meniu Search
x

Un veteran de război de 102 ani s-a înfometat timp de opt săptămâni, după ce i-a fost refuzată moartea asistată. Familia cere modificarea legii

Unui veteran de război din Marea Britanie, care a servit în al Doilea Război Mondial, i-a fost refuzată moartea asistată, aşa că s-a înfometat timp de opt săptămâni, până când a decedat. După ce a căzut pentru a treia oară, fostul comandant maritim Harry Moore, în vârstă de 102 ani, a spus familiei sale: "M-am săturat". 

de Iris Duţescu

la 29.10.2022, 17:39

Harry Moore
Harry Moore a murit de foame la 102 ani - Facebook

Ulterior, bărbatul a refuzat să mai mănânce şi a implorat medicii să îi dea o "pastilă” care să-i pună capăt zilelor. Doctorii se așteptau ca Harry să moară în scurt timp, dar a avut nevoie de opt ​​săptămâni de agonie pentru a-și pune capăt vieții. Acum, familia sa traumatizată a cerut ca interdicția de a muri asistată să fie revizuită. "A dat totul în timpul războiului. Merita mai mult. Ar fi trebuit să aibă de ales", a declarat fiica lui, Annie. Ea a mai spus că Harry a fost incredibil de determinat să nu mai mănânce absolut nimic, nici măcar un biscuite cu ciocolată. 

"La jumătatea perioadei a spus că nu-şi mai aminteşte cum arată (biscuiţii). Mereu i-au plăcut dulciurile. Îşi dorea mult o moarte asistată, spunea că ar trebui să fie alegerea lui", a adăugat Annie. Veteranul a trăit o viaţă independentă. După ce a plecat din armată, el a lucrat în Ministerul Apărării. Soția lui Rosina a murit în 1990. La vârsta de 98 de ani, el s-a mutat într-o anexă la casa fiicei și a ginerelui său din Burgess Hill, West Sussex. Annie şi soţul ei au declarat că a fost torturant să îl vadă pe Harry murind de foame.

Familia veteranului va deschide o anchetă

Cuplul a cerut ridicarea interdicției privind moartea asistată pentru a le permite celor ca Harry să aibă de ales. Peste 200 de milioane de oameni din întreaga lume au deja acces la moartea asistată, inclusiv rezidenții din Canada, Noua Zeelandă, unele părți ale Australiei, 11 jurisdicții din SUA și unele părți ale Europei. Un proiect de lege depus anul trecut în Camera Lorzilor din Marea Britanie a cerut ca moartea asistată să fie legală pentru adulții cu boli terminale și competenți mintal, dar este puţin probabil ca acesta să fie aprobat, deoarece adversarii politici s-au opus.

Un parlamentar scoţian, Liam McArthur, a depus o propunere finală pentru un proiect de lege care să permită moartea asistată pentru adulții cu boli terminale din Scoția. Annie și soţul ei, sprijiniți de organizaţia My Death, My Decision, vor să deschidă o anchetă parlamentară bazată pe dovezi privind moartea asistată, pentru a ajuta la dezvoltarea unei legi mai pline de compasiune.

"Ar trebui să trăim într-o democrație în care să avem opțiuni. Este vorba despre modul în care îți trăiești viața. Cum vrei să-ți duci viața sau să-ți închei viața, când va veni momentul. Alegerea este luată în locul oamenilor şi nu ar trebui să fie", a spus ginerele veteranului, Bryan

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Un veteran de război de 102 ani s-a înfometat timp de opt săptămâni, după ce i-a fost refuzată moartea asistată. Familia cere modificarea legii