Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Vă rog, iertați-mă! Îmi este greu să îl întrețin". O mamă și-a abandonat copilul de 8 luni în scara unui bloc din Bălți. I-a lăsat alături și biberonul cu lapte cald

Lapte cald, hăinuțe de schimb, un bilețel și probabil jumătate de suflet lăsat în urmă. O mamă și-a abandonat bebelușul de șapte-opt luni în scara unui bloc din Bălți, Moldova.

de Monica Palade

la 05.12.2022, 17:33

Femeia și-a cerut scuze în bilet pentru gestul nebunesc pe care l-a făcut, dar recunoaște că nu are cu ce să își crească micuțul. Înainte de a-l lăsa pentru totdeauna a sunat la toate ușile, pentru ca micuțul să fie găsit repede.

„Îmi este greu să îl întrețin, iertați-mă"

În bilet, pe lângă numele, prenumele copilului și datele despre nașterea sa, mama anunță că micuțul s-a născut bolnav. „Îmi este greu să îl întrețin, vă rog să aveți grijă de fiul meu. Mă iertați, vă rog, nu am altă ieșire din situație”, mai scrie în nota lasată lângă micuț.

„Ea s-a asigurat, laptele era cald, lângă copil au fost găsite hăinuțe de schimb. Când a lăsat copilul, a bătut la ușă pentru a se asigura că el va fi luat”, a declarat Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți, potrivit nordnews.md. "Vârsta pacientului este aproximativ de 7,8 luni. Serviciul de asistență medicală urgență a adus copilul la departamentul pediatrie către orele 18:20. În momentul internării, starea pacientului era într-o situație deplorabilă sanitară. Copilul a fost diagnosticat cu malnutriție, bronșită și este suspect la pneumonie”, a spus Natalia Brașoveanu, purtător de cuvânt SC Bălți.

Pe acelaşi subiect

"E foarte rău. Eu nu îmi pot imagina ce fel de mamă poți să fii, e groaznic!”, au spus locatarii.

"Am luat legătura cu tatăl biologic, îi vom trimite pozele, să vadă dacă el este tatăl și dacă el este copilul căutat. Avem careva presupuneri pe care urmează să le verificăm. Să examinăm posibilitatea, fie de a transmite copilul celuilalt părinte, dacă anterior nu s-au depistat alte neglijări ale acțiunilor părintești, fie să fie transferat copilul de la spitalul, din secția de copii cu vârstă de fragedă, într-un centru de plasament pentru copiii de vârstă fragedă de pe strada Ivan Franco, până la stabilirea statutului copilului”, a adăugat Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți.

Tânăra mamă ar avea 22 de ani și ar fi locuit de ceva vreme în Bălți. Dacă va fi găsită vinovată, mama copilului riscă amendă în mărime de până la 27.500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii sau închisoare de până la 2 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Mapamond » "Vă rog, iertați-mă! Îmi este greu să îl întrețin". O mamă și-a abandonat copilul de 8 luni în scara unui bloc din Bălți. I-a lăsat alături și biberonul cu lapte cald