Antena Meniu Search
x

"Vă rog să-l trimiteți la închisoare". Apelul disperat al unui avocat în fața judecătorului din UK pentru clientul său care nu a vrut să rămână pe străzi

Scene incredibile într-o sală de judecată din Marea Britanie în care un bărbat, om al străzii, i-a cerut judecătorului să nu îl lase liber și, în schimb, să îl trimită la închisoare. După cum transmite The Mirror, acesta i-ar fi cerut avocatului care îl reprezenta să ceară în mod expres ca instanță să-l trimită după gratii dat fiind faptul că singura lui alternativă fiind aceea de a sta pe străzi în mijlocul iernii.

de Redactia Observator

la 04.12.2023, 15:54

Judecător care anunță sentința, imagine ilustrativă
Un bărbat i-a cerut judecătorului din Marea Britanie să fie trimis la închisoare pentru a nu petrece iarna în frig - Shutterstock

"Vrea să fie trimis la închisoare pentru că alternativa este să fie lăsat pe străzi la sfârșitul lui noiembrie/începutul lui decembrie, când este frig și umezeală", a declarat James Ashton, avocatul lui Scott Mills, în fața instanței. "Vă rog să-l trimiteți la închisoare".

Scott Mills, omul străzii care i-a cerut judecătorului să îl trimită la închisoare a ajuns în instanță după ce a încălcat un ordin de comportament penal, o formă de pedeapsă folosită în Anglia și Țara Galilor prin care celui pedepsit i se interzic anumite acțiuni sau, din contră, i se cer să facă anumite lucruri. Bărbatul ar fi făcut acest lucru atunci când a vizitat casa mamei sale, o încălcare deliberată a condițiilor impuse de un alt judecător.

După cum transmit jurnaliștii britanici, Scott Mills ar fi încălcat în mod deliberat această hotărâre în speranța că astfel judecătorul îl va trimite la închisoare.

Închisoarea, singura opțiune a bărbatului

Pe acelaşi subiect

"Când situația a devenit prea dificilă, a luat decizia de a încălca ordinul, mergând la mama sa", a declarat avocatul. "Știa că va fi chemată poliția și că va fi arestat". Noaptea următoare petrecută de Mills în spatele gratiilor i-a oferit șansa de a mânca și de a dormi pe un "pat relativ confortabil", a adăugat avocatul bărbatului.

Avocatul a declarat că clientul său a rămas fără adăpost de ceva timp și nu avea unde să se ducă și că a încălcat ordinul știind că "poliția va fi chemată și va fi arestat". În cele din urmă, judecătorul a stabilit o pedeapsă de 16 săptămâni de închisoare și o amendă de 154 de lire sterline.

"Este cu adevărat îngrozitor ca cineva ia în considerare închisoarea ca o alternativă la lipsa de adăpost pe stradă, având în vedere condițiile îngrozitoare de supraaglomerare și de personal insuficient din închisori", a declarat Nick Bano, avocat care reprezintă persoanele fără adăpost în instanță. "Dar aceasta este situația în care ne aflăm".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » "Vă rog să-l trimiteți la închisoare". Apelul disperat al unui avocat în fața judecătorului din UK pentru clientul său care nu a vrut să rămână pe străzi