Antena Meniu Search
x

Video "Vă rugăm să vă abțineți de la lins!" Avertismentul autorităţilor americane cu privire la o specie anume de broască râioasă. De ce sunt aşa căutate

Mesaj ciudat al serviciului Parcurilor Naţionale din Statele Unite. Cetăţenii sunt avertizaţi să nu cumva să lingă broaştele râioase dintr-o anumită specie.

de Redactia Observator

la 07.11.2022, 07:53

Vezi și

"Vă rugăm să vă abțineți de la lins", au scris reprezentanții NPS pe Facebook. Broaştele râioase din deşertul Sonora se numără printre cele mai mari vieţuitoare de acest gen din America de Nord. Dar pericolul vine din altă parte: ele deţin glande care produc o substanţă deosebit de toxică. Dacă o consumă, oamenii se vor îmbolnăvi iar câinii pot chiar muri.

Desigur, în zilele noastre nimeni nu mai crede în basmul prinţului prefăcut într-o broască râioasă, dar această specie ar putea atrage oamenii din alt motiv: toxina respectivă, prelucrată şi fumată, are efecte asemănătoare cu cele ale drogurilor sau ciupercilor halucinogene. Posesia ei este, de altfel, ilegală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » "Vă rugăm să vă abțineți de la lins!" Avertismentul autorităţilor americane cu privire la o specie anume de broască râioasă. De ce sunt aşa căutate