Antena Meniu Search
x

Val de tentative de sinucidere într-o şcoală din Anglia: în doar două luni, 12 copii au încercat să-şi ia zilele. Ce i-ar fi împins spre gestul extrem

Doisprezece copii au încercat să se sinucidă în două luni la aceeași școală, în South Yorkshire, din cauza problemelor pe care le au acasă cu părinții. Hornsea School and Language College din South Yorkshire s-a confruntat cu un număr îngrijorător de tentative de sinucidere, din luna septembrie.

de Redactia Observator

la 03.11.2022, 18:43

În doar două luni, 12 copii au încercat să-şi ia zilele
Val de tentative de sinucidere într-o şcoală din Anglia: în doar două luni, 12 copii au încercat să-şi ia zilele - Shutterstock

Autovătămarea, tulburările de alimentație și anorexia în rândul studenților s-au dublat în acest an universitar, 265 de cazuride elevi care au probleme cu sănătatea mintală fiind sesizate până acum. Consilierii spun că violența în familie și abuzul de alcool și droguri au fost cauza care a provocat schimbările de comportament în rândul elevilor, potrivit The Sun.

Un copil a mers la școală recunoscând că are probleme din părinților, depeneți de alcool și droguri

Un copil a mers la școală recunoscând că are probleme din părinților care sunt depeneți de alcool și droguri, în timp ce altul a avut nevoie de ajutorul unui specialist, după ce mama lui a suferit o supradoză. Între timp, un altul a apărut cu răni pe față, despre care se prespune că i-au fost făcute acasă.

Directorul școlii a spus că statisticile de la școala Hornsea sunt alarmante și este nevoie de ajutor. „Trebuie să încercăm să intervenim cât mai devreme posibil și să lucrăm împreună pentru a le oferi elevilor un mediu primitor, în care să se simtă bine”, a spus acesta.

El a susținut că pandemia este un alt factor care a contribuit la degenerarea situațiilor de acasă. Cifrele Consiliului sugerează că numărul copiilor eligibili pentru mesele școlare gratuite a crescut cu aproximativ 2.500, ceea ce înseamnă că mulți trăiesc în sărăcie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Mapamond » Val de tentative de sinucidere într-o şcoală din Anglia: în doar două luni, 12 copii au încercat să-şi ia zilele. Ce i-ar fi împins spre gestul extrem