Antena Meniu Search
x

Video Violată în grup, ucisă și incendiată într-o magazie părăsită. Calvarul unei adolescente din Franța, părinții sunt devastați: "A fost mica noastră prințesă"

Shaina este povestea cruntă a unei adolescente abia ieșite din copilărie și martirizată în cartierul Plateau Rouher din Creil, un oraș aflat în departamentul Oise din Franța. Victimă a unui viol în grup la vârsta de 13 ani, bătută până la leşin doi ani mai târziu, fata a sfârșit înjunghiată și arsă vie într-o magazie abandonată. Copila tocmai aflase că este însărcinată.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.09.2021, 12:13

Violată în grup la 13 ani, bătută până la leșin, înjunghiată și arsă de vie la 15, într-o magazie părăsită din Franța. Părinții sunt devastați: "A fost mica noastră prințesă" - courrier-picard.fr / news.in-24.com / Facebook

Crima, de o violență ieșită din comun, a șocat Franța în octombrie 2019. Acum, la aproape doi ani de la tragedie, presupusul autor al faptei a fost trimis în judecată, iar părinții Shainei cer să se facă dreptate.

"Suntem cu adevărat distruși. A fost mica noastră prințesă. Trebuie să mergem înainte și oricum nu avem de ales. Mergem înainte pentru ea, să se facă dreptate. Nu a plecat degeaba, nu putem lăsa să se întâmple așa ceva în Franța de astăzi. Vrem o justiție foarte severă. Vrem o pedeapsă exemplară", au declarat pentru BFMTV părinții fetei ucise, Parveen și Shakill Hansye.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Shaina Hansye a fost găsită moartă duminică, 27 octombrie 2019. Atunci poliţiştii au descoperit într-o magazie ruginită şi abandonată din Creil "resturile carbonizate ale unui trunchi şi craniu uman". În urma autopsiei, experţii au stabilit că rămpăşiţele aparţin fetei de 15 ani, elevă la liceul Cassini din Clermont. 

Shaina a trăit "o succesiune de tragedii în trei ani, de la 13 la 15 ani"

Calvarul Shainei a început în august 2017, potrivit Le Monde. Atunci, a fost atacată și violată de trei tineri în spatele unei policlinici abandonate. Avea doar 13 ani. De puţină vreme, începuse să se întâlnească cu Djibril, un băiat pe care l-a cunoscut într-o zi, când a ieşit de la şcoală. Au schimbat câteva mesaje pe Snapchat, iar tânărul părea drăguţ şi de încredere. În scurt timp, însă, s-a transformat într-un monstru. A început să o bată şi a obligat-o să se dezbrace ca să îi facă poze. Apoi, sub ameninţarea că le va arăta apropiaţilor imaginile, copila a fost supusă abuzurilor sexuale. 

Pe 31 august 2017, Shaina și-a însoțit cea mai bună prietenă Maeva la o policlinică dezafectată din La Cavée, un alt mare cartier din Creil. Acolo, o aştepta Djibril, care a târât-o într-un colț al clădirii, unde se mai aflau doi dintre prietenii săi. Toţi trei au dezbrăcat-o, bătut-o şi filmat-o în timp ce încearcau să o violeze. Cea mai bună prietenă a fetei, care nu a participat la scenă, a auzit zgomotele unei lupte. A descoperit-o ulterior pe Shaina în sutien, cu pantalonii înnegriți și plină de zgârieturi și vânătăi, care i-a spus că a fost violată. 

Săltat de poliţie, Djibril este reţinut, însă eliberat la scurt timp după aceea. Asta, deşi imaginile găsite în telefonul băiatului probau acuzaţiile aduse de Shaina. 

Şi dacă nu era de ajuns calvarul prin care trecuse, copila devine bătaia de joc a orașului, fiind catalogată o "fată uşoară". Părinţii au mutat-o la un alt liceu şi au trecut luni bune până când Shaina a început să trăiască din nou.

Din păcate, povestea ei cu Djibril nu se termină aici. Doi ani mai târziu, pe 1 mai 2019, acesta din urmă a bătut-o pe fată până la leşin, când a întâlnit-o pe stradă. Însoţit de alţi prieteni, băiatul a lovit-o violent cu un băţ, iar Shaina a căzut inconștientă la pământ.

Prăbuşită pe caldarâm, copila a continuat să primească lovituri, drept pedeapsă pentru declarațiile date la secția de poliție, cu doi ani în urmă.

În 2019, şi-a întâlnit ultimul călău

La sfârșitul verii lui 2019, Shaina îl întâlnește pe Omar, ultimul ei călău. Băiatul de 17 ani, elev în ultimul an de liceu, a declarat ulterior, în timpul unei expertize psihiatrice, că şi-a dorit o relaţie cu adolescenta pentru că avea reputația de a fi o fată ușoară: "Este adevărat că am folosit-o. Știam pentru ce vorbesc cu ea".

Tânărul nu și-a asumat în fața familiei relația cu Shaina. În schimb, fata de 15 ani se îndrăgostise de el, iar refugiul lor sexual se afla chiar în magazia ruginită unde copila avea să-şi găsească sfârşitul.

În octombrie 2019, copila a aflat că este însărcinată. I-a dat vestea lui Omar şi, prin intermediul unui SMS, fata i-a spus că vrea să păstreze copilul. Ceea ce l-a înfuriat pe tânăr, care nu voia sub nicio formă să devină batjocura prietenilor. Pe 25 octombrie 2019, la ora 21:00, Shaina a părăsit casa familiei pentru ultima dată. Trupul său a fost găsit carbonizat în magazia din grădină două zile mai târziu. Băiatul ar fi stropit-o pe fată cu benzină și i-ar fi dat foc. 

Sofiane, o prietenă apropiată a lui Omar, va declara ulterior la poliție: "Mi-a spus că a fost să o vadă pe Shaina în magazie cu un cuțit, o pereche de mănuși și o sticlă de benzină. <Am fost acolo să o ucid, pentru că era însărcinată cu mine>. Ajuns la magazie, el a rugat-o să se dezbrace ca de obicei, apoi a înjunghiat-o de mai multe ori".

A doua zi, brigada de cercetare și intervenție (BRI) a poliției judiciare din Lille l-a săltat pe tânăr de acasă. A fost arestat pentru crimă și închis în secția pentru minori a centrului penitenciar Liancourt. Acolo, se laudă cu această crimă colegilor săi deținuți. Unul dintre ei l-ar fi întrebat pe Omar care este motivul detenției sale, iar el a răspuns "mândru, zâmbind, că e acolo pentru că și-a ucis iubita, care era o fată ușoară. Că a rămas însărcinată și că el nu a vrut ca mama lui să afle".

Trimis în judecată după aproape 2 ani

La aproape doi ani de la tragedie, presupusul autor al crimei a fost trimis în judecată la Curtea Assize, iar părinții Shainei cer să se facă dreptate.

De partea cealaltă, avocatul lui Omar susține nevinovăția tânărului. "Clientul meu este nevinovat și acest dosar conține un risc real de dezastru juridic", a declarat apărătorul francez.

Maestrul Negar Haeri, avocat al familiei Hansye, relatează ziarului Le Monde: "A fost violată la vârsta de 13 ani, bătută doi ani mai târziu pentru că a depus o plângere împotriva violatorilor ei și a murit arsă pentru că a rămas însărcinată. Nu este o știre, ci un fapt al societății care spune multe despre locul femeilor și sexualitatea în orașe".

Familia Shainei provine din Mauritius, practică Islamul moderat și se descrie ca fiind modernă și deschisă. "Nu înțeleg de ce în Franța o femeie poate muri, ca în Afganistan, pentru că este femeie. Shaina a fost sancționată de băieții din oraș, a vrut să fie liberă și a fost ucisă pentru asta. Legea bătrânilor, a bunicilor este cea care vrea ca femeile să nu iasă, să nu doarmă și să se ascundă", a spus Parveen Hansye, mama Shaniei.

Femeia și soțul ei cer ca justiția să facă dreptate, iar criminalul fiicei lor să primească o pedeapsă exemplară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Mapamond » Violată în grup, ucisă și incendiată într-o magazie părăsită. Calvarul unei adolescente din Franța, părinții sunt devastați: "A fost mica noastră prințesă"