Antena Meniu Search
x

"Vreau să-mi văd fiul". Dorința neîmplinită cu care o mamă de 47 de ani, bolnavă de cancer, s-a stins pe un pat de spital din Italia

Durere fără margini pentru o mamă de 47 de ani, nevoită să îl lase pe fiul său în grija fostului soț, după ce a aflat că are cancer într-un stadiu avansat. Femeia i-a cerut bărbatului să i-l aducă pe băiat ca să își ia rămas bun de la el, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

de Monica Palade

la 13.03.2023, 22:22

"Vreau să-mi văd fiul". Dorința neîmplinită cu care o mamă de 47 de ani, bolnavă de cancer, s-a stins pe un pat de spital din Italia - Shutterstock

Profesoara de 47 de ani din Frosinone îi ceruse tatălui copilului, un medic cu domiciliul în Trani, căruia i-a fost încredințat tânărul de 12 ani, să-și îmbrățișeze fiul înainte de a muri. O dorință care a rămas neîmplinită. „Vreau să-mi văd fiul ”. Aceasta este ultima dorință, care, însă, nu s-a mai materializat. Mama, care suferea de cancer pancreatic, nu își mai văzuse fiul de mai bine de un an, deoarece fostul ei soț nu i-a permis.

A murit sprând să își ia adio de la fiul său

Drama a început când femeia a decis să pună capăt relației cu bărbatul, din cauza comportamentului său violent. Apoi, profesoara din Italia s-a îmbolnăvit și, având în vedere condițiile precare de sănătate, a preferat ca fiul ei de 12 ani să meargă cu tatăl său în Puglia, în timp ce ea urma ședințele de chimioterapie la spitalul Gemelli din Roma, scrie fanpage.it.

Cuplul mai are o fiică de 17 ani, care a rămas însă alături de mamă. Judecătorul hotărâse că băiatul avea voie să-și viziteze mama o dată pe lună. O prevedere pe care, însă, tatăl nu ar fi respectat-o. Și astfel solicitarea a ajuns în instanță. Judecătorul urma să ia decizia, însă boala a fost mai rapidă decât birocrația și femeia a murit fără să-și poată îmbrățișa din nou fiul.

„Acum să ne întrebăm cât de multă durere, pe lângă cea a bolii, poate să fi existat în inima acestei mame care s-a văzut forțată să aștepte o decizie a unei justiții lente care nu a luat-o. O mamă care a vrut să-și îmbrățișeze fiul pentru ultima oară”, a comentat o organizație pe pagina sa de Facebook.

Avocata Francesca Ruggeri, care a urmărit cazul, a explicat: „Fostul soț a încălcat două ordine ale judecătorului. Această mamă grav bolnavă a trebuit să se supună unei consultanțe prin care s-a stabilit că copilul poate sta la tatăl său și că trebuie dus la mama sa o dată pe lună, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » "Vreau să-mi văd fiul". Dorința neîmplinită cu care o mamă de 47 de ani, bolnavă de cancer, s-a stins pe un pat de spital din Italia