Antena Meniu Search
x

Foto "Zbor lin între îngeri, dragul meu!" Un român din Scoția, găsit mort în casă. Cu o seară înainte, Marius își sunase mama în Italia și i-a spus că se simte rău

La 33 de ani, Marius Timofte, un român din Scoția, a fost găsit fără viață în casă. S-a simțit rău cu o seară înainte și și-a sunat mama aflată în Italia să-i spună că merge la culcare, după ce va lua un medicament. Nimeni nu avea de unde să știe că avea să fie ultima conversație între cei doi.

de Monica Palade

la 15.03.2023, 22:18

Bărbatul din Edinburgh s-a simțit febril sâmbătă, 11 martie. Și-a sunat mama și i-a spus că nu se simte grozav, va lua niște medicamente și va dormi bine. Nu sa mai trezit însă niciodată. A doua zi, mama a sunat să vadă cum se mai simte, dar Marius nu a mai răspuns la telefon. Așa că a apelat la prietenii săi din Scoția să meargă să verifice.

A murit după ce s-a simțit rău

„Locuia în Edinburgh de aproximativ șase ani. Sâmbătă a răcit și a avut febră, locuia singur aici, dar era foarte apropiat de mama lui. A sunat-o în noaptea aceea și i-a spus că va lua niște medicamente înainte de a merge la culcare și a fost ultima dată când au vorbit. Mama lui l-a sunat dimineața pentru a verifica cum era, dar nu a mai răspuns. S-a îngrijorat și a luat legătura cu unul dintre prietenii noștri de aici pentru a merge să verifice. Când Valentino, prietenul nostru a bătut la uşă, nu a primit niciun răspuns, apoi a încercat să o spargă. Vecinii au auzit zgomote şi au venit să ajute. Împreună au spart ușa. Unul dintre vecinii lui era asistent medical și a încercat să-l resusciteze pe Marius, dar era din păcate deja mort. Stătea întins în pat cu telefonul în mână, așa că bănuim că a încercat să sune după ajutor”, a povestit Ștefania, una din prietenele lui Marius, pentru Edinburgh Live.

Marius era din Brașov, iar trupul său urmează să fie repatriat în țară. „Mama lui, Dalilia locuiește în Italia și zboară în Edinburgh în această seară. Ne vom întâlni cu ea la aeroport. Au fost atât de apropiați și și-au spus totul unul altuia, el a fost singurul ei fiu, așa că ea este absolut zdrobită. Există o mulțime de tradiții atunci când cineva moare în România, așa că trupul său va fi transportat acolo pentru a aranja înmormântarea, dar totul va costa foarte mult. Marius locuia singur de curând. Era șofer de livrare și muncea mult pentru a se întreține. Cred că muncea prea mult și nu avea grijă de el însuși – dar pentru că facturile erau atât de mari, nu avea de ales”, a mai spus Ștefania.

Pe acelaşi subiect

„Zbor lin între îngeri dragul meu"

Cei doi s-au cunoscut când au lucrat împreună, în urmă cu ceva ani, și au devenit instantaneu prieteni. „Era o persoană foarte bună. Am lucrat împreună ani de zile într-un magazin din Stockbridge care s-a închis acum. În fiecare seară, când ne terminam tura, ieșea afară și dădea mâncare oamenilor fără adăpost în drum spre casă. Nu bea, nu fuma și nu ieșea prea mult. Comunitatea românească este uriașă în Edinburgh și nimeni nu se aștepta la asta – suntem devastați”, a mai spus românca.

Un purtător de cuvânt al poliției din Scoția a declarat: „În jurul orei 13.10, duminică, 12 martie 2023, poliția a fost chemată în zona Alnwickhill Terrace din Edinburgh, în urma morții subite a unui bărbat de 33 de ani. Nu au existat circumstanțe suspecte”.

Mama lui Marius, Dalilia, a scris un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook. „Zbor lin între îngeri dragul meu! Mi-ai lăsat o durere enormă! Dumnezeu să te ierte suflet bun!”

A fost înființată o strângere de fonduri pentru a acoperi costurile înmormântării și transportului trupului lui Marius cu avionul în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » "Zbor lin între îngeri, dragul meu!" Un român din Scoția, găsit mort în casă. Cu o seară înainte, Marius își sunase mama în Italia și i-a spus că se simte rău