Antena Meniu Search
x

"Zece secunde de prostie i-au adus doi ani de chinuri". Păţania unei fetiţe, care a încercat un trend de pe TikTok. Medicii din UK vor să o opereze

Un nou trend periculos circulă pe reţelele de socializare, iar mai mulţi copii şi tineri au dat deja curs provocării. Din nefericire pentru o fetiţă de 10 ani, ideea pe care a pus-o în practică după ce a văzut un filmuleţ pe TikTok i-a provocat răni grave. Copila are nevoie acum de operaţii estetice.

de Redactia Observator

la 17.06.2022, 18:51

Copila are nevoie de operaţii estetice, după ce a încercat un trend de pe TikTok
Copila are nevoie de operaţii estetice, după ce a încercat un trend de pe TikTok - Shutterstock

Păţania unei fetiţe de 10 ani din Marea Britanie le-ar putea fi învăţătură de minte altor copii care au senzaţie că tot ce "zboară" pe Internet "se mănâncă". Aflată peste noapte în vizită la o prietenă, copila a văzut pe TikTok un filmuleţ care i-a atras atenţia. Curioase, fetele s-au hotărât să pună în practică ideea, fără să ia în calcul că ar putea exista riscuri. Videoclipul prezenta un mod de a folosi spray-ul deodorant pentru a-ţi răci mâinile şi să le simţi "ca de gheaţă", relatează Mirror.

Preţul plătit de fată pentru "10 secunde de prostie"

Zis şi făcut. Prietena fetei a încercat prima trucul, pulverizând substanţa preţ de câteva secunde. Însă cealaltă copilă, elevă în clasa a V-a, a vrut să-i depăşească "recordul". A ţinut tubul de deodorant mult prea aproape de pielea sensibilă, pentru mai mult timp decât putea suporta. Îngrozită, mama fetiţei mărturiseşte că "cele zece secunde de prostie i-au adus doi ani de chinuri".

Văzând că arsura urâtă pe care a căpătat-o astfel nu putea fi tratată acasă, părinţii au dus-o pe copilă la spital, pentru îngrijiri de specialitate. Medicii le-au recomandat o intervenţie chirurgicală estetică, întrucât rana s-ar vindeca de la sine în 18 luni, poate chiar doi ani. "S-au jucat cu un tub de deodorant ... Nu mi-a venit să cred când i-am văzut mâna. Nu ştiam dacă să râd sau să plâng. Practic şi-a provocat singură o degerătură", povesteşte mama elevei. "Prietena ei încercase prima, dar nu pentru la fel de mult timp. Aşa că i-a urmat exemplul. A fost un mare şoc, mai ales că e un copil sensibil. De obicei nu face probleme, nu trebuie să stai cu ochii pe ea mereu. Şi-a pierdut pentru puţin timp simţul raţiunii", adaugă femeia în vârstă de 39 de ani.

Avertisment pentru părinţi. Reacţia TikTok

Vara fetiţei a fost "ruinată", pentru că nu mai are voie să se expună deloc la lumina soarelui. Nici mersul la piscină nu îi este permis în starea în care se află. "De atunci a fost foarte tăcută, trece prin dureri mari. Dar nici măcar aşa nu a lipsit de la şcoală", a mai spus mama ei. Aceasta îi avertizează pe ceilalţi părinţi să fie atenţi la conţinutul urmărit de copiii lor pe reţelele de socializare. Un reprezentant al TikTok a declarat că sunt "dedicaţi siguranţei şi stării de bine a membrilor comunităţii online", acţionând pentru a îndepărta astfel de videoclipuri periculoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » "Zece secunde de prostie i-au adus doi ani de chinuri". Păţania unei fetiţe, care a încercat un trend de pe TikTok. Medicii din UK vor să o opereze