Antena Meniu Search
x

"12 ani de sclavie": A primit Oscarul pentru primul ei rol! Cine este Lupita Nyong'o?

Prima nominalizare a fost o victorie pentru tânăra de culoare Lupita Nyong'o, câştigând premiul pentru "Cea mai bună actriţa în rol secundar" pentru interpretarea sclavei Patsey

S-a născut în Mexic, în urmă cu 31 de ani, deşi părinţii ei sunt din Kenya, unde tatăl actriţei este un respectat om politic. A jucat de-a lungul timpului în mai multe piese de teatru, debutul fiind în celebra "Romeo şi Julieta". Acum, se concentrează mai mult să lucreze în spatele camerelor de filmat.

După mai multe roluri în diverse seriale, Lupita a câştigat Oscarul la categoria "Cea mai bună actriţa în rol secundar", avându-le ca rivale pe Jennifer Lawrence, Sally Hawkins sau Julia Roberts. Extrem de emoţionată, actriţa a oferit unul dintre cele mai frumoase discursuri: "Să nu credeţi că mi-a scăpat din vedere, fie doar şi pentru un moment, că toată această bucurie din viaţa mea se datorează durerii din viaţa altcuiva. Aşa că vreau să salut spiritul tinerei Patsey, care m-a ghidat, iar lui Solomon Northup îi mulţumesc pentru că a scris această poveste. Acest rol a fost bucuria vieţii mele. Fie ca de fiecare dată când voi privi această statuetă, eu şi orice copil să realizăm că, indiferent de unde vii, orice vis este posibil".

Rolul din drama "12 ani de sclavie" este prima interpretare pe care o face pentru un film de lungmetraj. Imediat după ce a absolvit Yale School of Drama, Lupita a fost aleasă dintre alte 1.000 de actriţe pentru a juca rolul tinerei Patsey, care i-a adus succesul.

Foto: Hepta

Citeşte şi Jennifer Lawrence a comis-o din nou! Actrița a căzut pe covorul roșu la Oscaruri

Cum a ajuns Nenea Oscar simbolul Premiilor Academiei Americane de Film

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri Mondene » "12 ani de sclavie": A primit Oscarul pentru primul ei rol! Cine este Lupita Nyong'o?