Antena Meniu Search
x

73 de ani de la naşterea unei legende în muzică! Ce nu ştiai despre Bob Dylan

A făcut istorie cu piese ca “ Knockin On Heaven’s Door”, “Hurricane” sau “Like a Rolling Stone”, contribuţia sa în muzică americană fiind incomparabilă

A făcut istorie cu piese ca “ Knockin On Heaven’s Door”, “Hurricane” sau “Like a Rolling Stone”, contribuţia sa în muzică americană fiind incomparabilă

S-a născut ca Robert Allen Zimmerman la 24 mai 1941 la Duluth, Minnesota, SUA, dintr-o familie de evrei emigrați din Rusia.

O parte dintre cele mai apreciate cântece ale lui Dylan sunt din anii 1960, iar cântece precum "Blowin' în the Wind" și "The Times They Are a-Changin'" au devenit embleme ale mișcărilor anti-război și pentru drepturile civile la scară mondială.

A fost cel care le-a oferit prima oară droguri celor de la The Beatles. Dylan a înţeles greşit versurile piesei “Can’t Buy Me Love” şi a crezut că aceştia consuma narcotivce, motiv pentru care într-o seară le-a oferit droguri, britanicii refuzându-l.

Albumul "Together Through Life" a intrat în topul vânzărilor de albume din Marea Britanie și din SUA în 2009, Bob Dylan fiind astfel cel mai în vârstă artist care reușește acest lucru.

În 2004, a fost trecut pe locul doi în lista celor mai mari artiști ai tuturor timpurilor al revistei Rolling Stone.

Din ianuarie 2011 creația sa este obiect de studiu la Catedra de Istorie a Ideilor din cadrul Facultății de Filosofie, Istorie a Ideilor și a Artelor și Limbi Clasice, Universitatea Oslo, Norvegia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » 73 de ani de la naşterea unei legende în muzică! Ce nu ştiai despre Bob Dylan