Admirăm în fiecare zi pozele perfecte din revistele de modă celebre, dar nu ştim câtă muncă e în spatele aparatului foto
În realitate, însă, nu e atât de simplu pe cât pare. Pentru ca fotografia să se transforme în artă, e nevoie de mult mai mult decât de un aparat bun.
În realitate, însă, nu e atât de simplu pe cât pare. Pentru ca fotografia să se transforme în artă, e nevoie de mult mai mult decât de un aparat bun. Ne explică mai multe chiar specialiştii în materialul următor.
Modă şi tehnologie reunite într-un singur cuvânt - fotografia. Aceasta a devenit, în timp, o formă de exprimare a artei. O ştie cel mai bine Daniel care, de 8 ani, este cel mai bun prieten al aparatului de fotografiat.
Daniel Ilinca, fotograf: "Ca şi fotograf la început ţi se pare că tu eşti Universul. Ulterior îţi dai seama că o echipă este ceea ce produce un rezultat de calitate. Niciodată nu e uşor după părerea mea. Sunt o mulţime de factori, depinde foarte mult de locaţie, de model, de make-up, de styling"
Tocmai de aici a pornit şi ideea Simonei, cea care şi-a transformat pasiunea pentru flori în... afacere.
Simona Opriş, antreprenor: "Am spus că vreau să creez un loc de basm. Lumea să vină şi să fie altceva faţă de viaţa de zi cu zi, de urban, de tot ce ne înconjoară."
Un astfel de loc, poate transforma o fotografie într-o adevărată poveste.
Simona Opriş, antreprenor: "Totul e făcut hand-made. Şi depinde de decor. La un decor se poate lucra şi o lună. Acum deja s-a creat un trend. Lumea este înnebunită după genul ăsta de decor."
Fotografia de modă a început să se dezvolte la începutul anilor 1800, odată cu apariţia celebrei reviste Vogue. La început, revista era ilustrată prin desene. Astăzi, fotografia a evoluat spectaculos, astfel că, o simplă şedinţă se pregăteşte chiar şi cu câteva luni înainte pentru ca totul să iasă perfect.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰