Antena Meniu Search
x

Cine este Amir și care este povestea din spatele melodiilor lui

Piesele lui au versuri şi-n engleză, şi-n arabă. Căci aşa este şi el: jumătate european, român mai exact, jumătate arab. Amir a trăit o perioadă în Palestina, iar războiul este cel care l-a împins către muzică.

de Redactia Observator

la 03.12.2019, 14:23

Vezi și

Piesele lui au versuri şi-n engleză, şi-n arabă. Căci aşa este şi el: jumătate european, român mai exact, jumătate arab. Amir a trăit o perioadă în Palestina, iar războiul este cel care l-a împins către muzică. Este, de altfel, singurul artist din România care cântă stilul pop oriental, iar despre el se vorbeşte ca fiind un Michael Jackson oriental.

Un nume complicat de pronunţat cu o poveste de viaţă la fel de complicată. Amir este pe jumătate român, pe jumătate palestinian. Zece ani din viaţă i-a trăit în Palestina, dar numeşte România "acasă".

Este locul în care şi-a găsit refugiul, după ce a fugit din calea războiului. Dar şi locul unde a făcut ce-i place mai mult: muzică.

Sunt versurile primei melodii a lui Amir. O piesă optimistă, la fel ca el, un mix de influenţe orientale şi europene.

Muzica şi-o scrie singur, cu gândul la familia lui, împărţită în mai multe colţuri ale lumii. "Wasary", de pildă, este o piesă despre fuga după iluzii.

Toate piesele au versuri atât în română, cât şi în arabă, căci vrea să fie înţeles şi de prietenii din ţară, dar şi de rudele din Palestina.

De altfel, Amir este singurul artist din România care cântă stilul pop oriental. Şi are succes. Colaborarea cu Raluka, spre exemplu, i-a adus aproape 3 milioane de vizualizări pe youtube.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Mondene » Cine este Amir și care este povestea din spatele melodiilor lui