Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Catrinel Menghia, lecții de fluierat "el silbo", ca în Insula Gomera

Catrinel Menghia, model, actriță desăvârșită și o mamă norocoasă. Mai nou, specialistă în el silbo, un "limbaj" special folosit de locuitorii insulei La Gomera pentru a comunica de la distanță, printre dealuri și munți. Ne-a demonstrat-o în platoul Observator.

de Redactia Observator

la 12.09.2019 , 16:00

Catrinel Menghia, model, actriță desăvârșită și o mamă norocoasă. Mai nou, specialistă în el silbo, un "fluierat" special folosit de locuitorii insulei La Gomera pentru a comunica de la distanță, printre dealuri și munți. Ne-a demonstrat-o în platoul Observator.

Înainte de fluierăturile intrate în patrimoniul UNESCO, Catrinel ne-a spus câteva lucruri despre noul film în care a jucat, La Gomera, în regia lui Corneliu Porumboiu, în care i-a dat viață Gildei.

"Este un rol complex, a fost diferit pentru că este primul meu proiect în România. Inițial la casting mi-a fost ciudat să recit în limba română. Sunt aproape 18 ani de când am părăsit România. A fost frumos, s-a închegat o prietenie la filmări, a fost frumos să petrec mulți timp cu ei, erau 70 de persoane. Am filmat în București, pe Insula Gomera și în Singapore", a povestit actrița. 

Vezi și

A învățat să fluiere ca pe Insula Gomera

Un astfel de rol devine o provocare unică atunci când trebuie să înveți și el silbo, sistemul de comunicație folosit de localnicii din Insula Gomera. Însă, cu răbdare și multă practică, frumoasa actriță l-a învățat.

"A fost greu pentru că copiii acolo fluieră de mici, au o oră pe săptămână de el silbo. Noi ne-am antrenat două săptămâni cu un profesor special pentru el silbo, repetam acasă", a spus Catrinel.

Cât despre rolul de mamă, toate bune - se poate lăuda cu un copilaș pe cât de drăguț, pe atât de cuminte. 

"Este o experiență minunată, mi-am dorit de când aveam 16 ani să am un copil, dorința a fost din ce în ce mai puternică, Dumnezeu a vrut să fie acum. Cred că mă descurc destul de bine, copilul e cuminte, călătorește cu mine, am ajutor din partea tatălui, e foarte implicat. Încerc să fiu calmă ca să nu stresez nici persoanele din jurul meu. Am ajutor din partea familiei, sora mea a venit din SUA", a mai spus Catrinel Menghia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri Mondene » Catrinel Menghia, lecții de fluierat "el silbo", ca în Insula Gomera