Antena Meniu Search
x

Caz UNIC! Therese Neumann, femeia care NU a mâncat şi nu a băut NIMIC timp de 35 de ani

Povestea ţărancii bavareze Therese Neumann este una cunoscută în întreaga lume ca fiind o minune! Medicii, însă, spun că aceasta suferea de o boală numită "inedia"

Povestea ţărancii bavareze Therese Neumann este una cunoscută în întreaga lume ca fiind o minune! Medicii, însă, spun că aceasta suferea de o boală numită "inedia"

Unul dintre cele mai interesante şi spectaculoase aspecte ale fenomenului “inedia” este posibilitatea subiectului de a-şi modifica în permanenţă greutatea corporală, în absenţa oricărei forme de alimentaţie.

Fenomenul “inedia”, o dată instalat, este ireversibil. Încercarea de a administra forţat hrană subiecţilor, „afectaţi” voluntar sau involuntar de” inedia”, poate declanşa hemoragii grave, punând viața acestora în pericol.

Cel mai cunoscut şi studiat caz de “inedia” este cel al ţărăncii bavareze Therese Neumann. Ea s-a născut în anul 1898, în micul sat de Konnersreuth, Bavaria, Germania.

În urma unui accident suferit în Africa, unde lucra ca misionar, tânăra de atunci rămâne fără vedere şi invalidă.

În acest timp în care a fost ţintuita la pat viața ei spirituală a înflorit. Dăruindu-şi inima lui Iisus şi Fecioarei Măria, familia i-a fost alături citindu-i Cărţi Bisericeşti. Povestea Sfintei Tereza de Lisieux, – Mică Floare a lui Iisus a fost una dintre preferatele ei.

După patru ani de suferință cu paralizie și orbire, o zi foarte plină de bucurie se apropie pentru Therese...

Duminică, 29.04.1923, a fost ziua programată pentru ceremoniile de beatificare la Roma a călugăriței carmelite, Tereza Sfânta de Lisieux, care a promis înainte de moartea ei că lasă să cadă din cer o “ploaie de trandafiri.”

La 17 mai 1925, când Tereza de Lisieux a fost canonizată și a devenit recunoscută oficial ca un Sfânt al Bisericii Catolice, Therese Neumann a auzit vocea sfintei încet și distinct, sfânta i-a spus, “Therese, vrei să devii sănătoasa?”, iar Therese i-a răspuns, ” Orice este bine cu mine: să fiu sănătoasă, să rămân bolnavă, să mor, care este voia lui Dumnezeu“.

În acel moment Therese a simţit cum două mâini puternice o ridică din pat, iar rănile adânci de pe corpul ei au dispărut văzând cu ochii fiind acoperite de un nou strat de piele.

Tereza de Lisieux i-a mai spus că treptat se va vindeca, dar suferinţa ei incă nu se încheie. După această întâlnire cu Sfânta Tereza de Lisieux, Therese a putut merge din nou, iar la o altă apariţie a Sfinei şi-a recăpătat vederea.

Tânăra se îmbolnăvea de diverse boli la care medicii nu aveau leac şi se vindeca ulterior miraculos. A început să aibă viziuni cu Iisus Hristos în diferite ipostaze ale suferinţei Lui şi ulterior să-i apară şi ei pe corp stigmate. I-au apărut stigmate la mâini, la picioare, deasupra inimii, lacrimi de sânge dar şi răni la coaste.

La 30 septembrie 1927, St Tereza de Lisieux i s-a arătat din nou Theresei într-o viziune și i-a spus că de acum înainte ea va trăi în întregime de pe Euharistie (împărtăşanie), și că nu mai are nevoie de hrană pământească.

Devenită celebră şi datorită stigmatelor sale, femeia nu a mai pus hrană solidă în gură din anul 1922, iar din anul 1927 nu a mai băut nici lichide. Ea a constituit subiectul a numeroase verificări medicale, care au confirmat de fiecare dată autenticitatea fenomenului.

Un raport medical din anul 1927 arată că, în timpul unei supravegheri severe, care a durat 15 zile, interval în care Therese Neumann nu a mâncat şi nu a băut, greutatea să corporală a variat astfel: 55 kg în prima zi, 51 kg în a patra zi, 54 kg în a opta, 52,5 în a unsprezecea şi, din nou, 55 kg în a cincisprezecea zi.

A murit pe 18 septembrie 1962 în urma unui infarct.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri Mondene » Caz UNIC! Therese Neumann, femeia care NU a mâncat şi nu a băut NIMIC timp de 35 de ani