Antena Meniu Search
x

Cel mai scump divorţ din Rusia

În dragoste şi în război, orice este permis, iar soţia celui mai bogat rus este hotărâtă să demonstreze asta. Natalia Potanina este dispusă să meargă cât de departe este nevoie pentru a obţine jumătate din averea de 15 miliarde de dolari a celui alături de care a stat 30 de ani

Vezi și

În dragoste şi în război, orice este permis, iar soţia celui mai bogat rus este hotărâtă să demonstreze asta. Natalia Potanina este dispusă să meargă cât de departe este nevoie pentru a obţine jumătate din averea de 15 miliarde de dolari a celui cu care a petrecut 30 de ani

Oligarhul este dipsus să îi ofere 250 de mii de dolari lunar şi mai multe proprietăţi din Moscova, Londra şi New York, dar femeia vrea acţiuni din firmele off shore. 

Reporterii CNN au întâlnit-o pe Natalia Potanina în locuinţa ei luxoasă din afara Moscovei. Timp de 30 de ani, femeia a fost căsătorită cu cel mai bogat om al Rusiei. Iar acum vrea să obţină cel mai valoros aranjament semnat vreodată în urma unui divorţ. Jumătate din averea estimată la 15 miliarde de dolari a soţului.

Vladimir Potanin este unul dintre cei mai proeminenţi oligarhi ruşi. Apropiat Kremlinului, este proprietarul Norilsk Nickel, una dintre cele mai mari companii producătoare de nichel, paladiu şi platină din lume. Varianta preferată de el, în privinţa divorţului, include câteva proprietăţi şi o rentă pe care ar urma să i-o ofere lunar, fostei soţii, în valoare de 250 de mii de dolari. Femeia spune însă că nu este nici pe sfert cât i se cuvine. Adevărata bogăţie sunt companiile off shore care nici nu au fost incluse pe actele de partaj.

În trecut, aşa procedau toţi marii afacerişti. Acum, lucrurile se schimbă. Vladimir a avut dintotdeauna companiile acestea off shore şi acolo îşi ţinea banii, departe de Rusia. Era ca un fel de măsură de siguranţă.

Vladimir Potanin a depus actele de divorţ în decembrie 2013. La momentul respectiv, ambii soţi au recunoscut că nu mai trăiau împreună de 7 ani. Natalia spune că nu a putut accepta faptul că soţul ei îşi ascunde afacerile de ea şi asta a dus, în timp, la o ruptură ce nu mai poate fi reparată.

Avocaţii celor două părţi au declanşat în instanţă o dispută internaţională pentru a stabili cum se va împărţi averea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Cel mai scump divorţ din Rusia