Antena Meniu Search
x

Video Cine este Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, va interpreta melodia ''Amnesia'' pe scena de la Rotterdam. Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Ţărilor de Jos, cu piesa ''Arcade'', în 2019. Ediţia 2020 a Eurovision Song Contest, unde România urma să fie reprezentată de Roxen, a fost reprogramată de către organizatori, în contextul pandemiei.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 05.03.2021, 17:06

Artista va interpreta melodia ''Amnesia'' pe scena de la Rotterdam
Roxen, reprezentanta României la Eurovision - YouTube
  • Roxen, reprezentanta României la Eurovision
  • Artista va participa cu piesa ''Amnesia''

Larisa Roxana Giurgiu, cunoscută profesional ca Roxen, este o cântăreață celebră din România. Aceasta ar fi trebuit să reprezinte România la Concursul Muzical Eurovision 2020, dar evenimentul a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Roxen s-a născut la Cluj şi cântă de la vârsta de 7 ani. În copilărie a luat, de asemenea, lecții de canto și de pian.

"În copilărie am participat la diverse concursuri şi festivaluri, însă întotdeauna mi-am dorit să fac muzică la cel mai înalt nivel şi visam să cânt pe scene mari şi să mă adresez publicului. Acum sunt emoţionată şi provocată în acelaşi timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort. Dar asta îmi place, mereu m-am simţit atrasă de lucrurile noi, de provocările care au venit în viaţa mea. Mă bucur şi sunt recunoscătoare pentru această oportunitate. În acest moment, toată energia şi atenţia îmi merg către Eurovision, pentru care îmi doresc să mă pregătesc cât pot de bine", a declarat Roxen, potrivit unui comunicat transmis de TVR, citat de Agerpres.

La începutul lunii februarie 2020, TVR a dezvăluit că Roxen este unul din cei trei finaliști ai Selecției Naționale pentru alegerea reprezentantului României la Eurovision 2020.

Roxen a participat la numeroase concursuri şi a ştiut mereu că muzica este calea pe care o va urma în viaţă. A avut mai multe piese în topurile muzicale ale momentului precum: ''You don’t love me'' feat Sickotoy şi ''Ce-ţi cântă dragostea'', care au fost difuzate atât la radiourile din România, cât şi în playlist-urile televiziunilor de specialitate. În doar câteva săptămâni de la lansare, piesa ''You don’t love me'' s-a regăsit în playlist-urile celor mai relevante radiouri din Franţa, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia, Spania, Grecia, Elveţia, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazakhstan, Estonia şi Moldova, potrivit mediafax.ro.

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, va interpreta melodia ''Amnesia'' pe scena de la Rotterdam

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, va interpreta melodia ''Amnesia'' pe scena de la Rotterdam, a decis juriul selecţiei naţionale. Odată cu piesa, a fost lansat şi videoclipul.

Despre piesa ''Amnesia'', Roxen a declarat: ''Pentru mine, ultimul an a fost unul plin, din toate punctele de vedere, cu momente bune şi mai puţin bune, însă ceea ce contează este că am avut câteva proiecte care m-au bucurat nespus. Piesa ''Amnesia'' este una extrem de personală, cuprinde toate aceste sentimente pe care le-am trăit în ultima perioadă şi le dă voce. O simt aproape de mine, mă reprezintă, iar sufletul meu şi trăirile mele se regăsesc în ea'', potrivit news.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Videoclipul, regizat de Bogdan Păun, este centrat pe Roxen şi sentimentele sale, portretizate de mai mulţi dansatori.

Luminiţa Anghel, Andrei Tudor, Liana Stanciu, Lucian Ştefan, Bogdan Păun, Liviu Elekes, Bogdan Pavlică, Dan Manoliu şi Gabriel Scîrlet formează juriul care a decis, anul acesta, piesa României la Eurovision.

Unde și când are loc ediția de anul acesta a Eurovision

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul ''Open Up'', cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă - alături de România - alte 40 de ţări. Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2021 vor fi transmise live pe TVR.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Ţărilor de Jos, cu piesa ''Arcade'', în 2019. Ediţia 2020 a Eurovision Song Contest, unde România urma să fie reprezentată de Roxen, a fost reprogramată de către organizatori, în contextul pandemiei.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano (Elveţia). Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Cine este Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021