Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video „Colinda fraților”, primul proiect muzical al interpretelor gemene din Maramureș şi al fratele lor teolog

Crăciunul este cea mai aşteptată sărbătoare şi peste tot în lume miracolul naşterii domnului este anunţat de colindători. Deşi restricţiile de anul acesta ne-au mai umbrit din bucurie, spiritul crăciunului este dat mai departe de artişti.

de Redactia Observator

la 21.12.2020 , 13:10

  • Pentru cei trei fraţi Vlad sărbătorile înseamnă casă.
  • Acolo unde miroase a copilărie şi bucatele au gust.

Din Maramureş, interpretele gemene şi fratele lor teolog vin cu o colindă nouă, compusă cu gândul la mama lor. Dar ne spun şi povestea unui cântec care a schimbat o viaţă în cealaltă parte a lumii.

Suzana, Daciana şi Andrei Vlad intră în casele oamenilor în pragul sărbătorilor cu primul lor proiect muzical comun. Pentru Andrei este un moment foarte special.

Andrei Vlad: Cânt altfel de muzică, fiind teolog cânt muzică bisericească..şi uneori muzică folk, hai că dau eu din casă

Vezi și

Daciana Vlad: Avem un videoclip frumos filmat chiar în Maramureş, în vârf de  munte, undeva spre Prislop şi am prins o zăpadă...cum de mult nu s-a mai văzut, o să se vadă în clip.

Peste 2 milioane de oameni au ascultat pe internet piesa "Sub fereastră la om bun" care a dat titlul albumului. Printre ei şi un tânăr din Filipine, care a fost fascinat de colindul gemenelor din Maramureş.

Daciana Vlad: A fost extraordinar, acel băiat era fascinat de ce a găsit, deşi nu înţelegea..

Suzana Vlad: Era entuziasmat de costumele populare, de linia melodică şi ne-am bucurat să vedem că şi alte ţări apreciază. I-am explicat mai multe lucruri, că este un cântec de Crăciun, că se cântă doar în această perioadă, că în România avem câte costume atâtea zone. Afost atât de fascinat că a spus că îşi doreşte din suflet să vină în România 

Pentru cei trei fraţi Vlad sărbătorile înseamnă casă. Acolo unde miroase a copilărie şi bucatele au gust.

Daciana Vlad: În fiecare an ne petrecem sărbătorile acasă. În fiecare an mergem cu colinda, noi mergem într-un grup foarte mare pentru că suntem un neam foarte numeros, dar anul acesta dacă o să avem voie să mergem cu colinda o să mergem aşa, câte trei.

Suzana Vlad: De sărbătorile astea altfel, atât timp cât vom fi cu mama, nu putem spune că ne lipsesc prea multe lucruri, dar de aproape 11 ani ne lipseşte tatăl nostru. În sânul familiei ne găsim liniştea, bucuria, iar în Maramureş sărbătorile cred că sunt cele mai frumoase. 

Chiar dacă stau încă departe de scenă, gemenele Maramureşului au pregătit deja proiectele muzicale pentru următorul an. Luna ianuarie va prima care va aduce surprize pentru urmăritorii lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri Mondene » „Colinda fraților”, primul proiect muzical al interpretelor gemene din Maramureș şi al fratele lor teolog