Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Compana H&M, nevoită să îşi ceară scuze pentru fotografia publicitară rasistă (Foto)

Compania suedeză H&M a iscat o furtună în social media şi a retras o fotografie publicitară care înfăţişa un băiat de culoare.

de Redactia Observator

la 09.01.2018 , 14:50

Compana H&M, nevoită să îşi ceară scuze pentru fotografia publicitară rasistă

Compania suedeză H&M a iscat o furtună în social media şi a retras o fotografie publicitară care înfăţişa un băiat de culoare îmbrăcat cu un hanorac cu textul 'coolest monkey in the jungle' ('cea mai cool maimuţă din junglă'), pentru care şi-a cerut scuze, informează Bloomberg.

Disputa a fost generată de artistul canadian The Weeknd, pseudonimul lui Abel Makkonen Tesfaye, care a postat un tweet cu imaginea, în care anunţa că nu va mai colabora cu producătorul de îmbrăcăminte.

După tweet-ul artistului canadian au reacţionat şi starul NBA LeBron James, precum şi rapperul şi producătorul muzical Sean 'Diddy' Combs, care a publicat o versiune modificată ale imaginii, unde 'monkey' era înlocuit cu 'king', notează Mediafax.

Articolul continuă după reclamă

Situaţia vine într-un context nu tocmai favorabil pentru H&M, care înregistrează vânzări dezamăgitoare în magazinele fizice şi se confruntă cu o scădere a acţiunilor de circa 30% anul trecut. O mare parte a analiştilor îşi sfătuiesc clienţii să vândă acţiunile, o situaţie care nu s-a mai repetat în ultimii 15 ani.

La deschiderea şedinţei de marţi acţiunile H&M au scăzut la Stockholm cu 2,6%.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

h&m
Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri Mondene » Compana H&M, nevoită să îşi ceară scuze pentru fotografia publicitară rasistă (Foto)