Antena Meniu Search
x

Cristian Mungiu, decorat de francezi! Regizorul român a fost numit Cavaler al Ordinului Legiunea de Onoare

Vezi și

I-a fost acordată cea mai importantă distincţie oferită de statul francez. Regizorul român a fost numit Cavaler al Ordinului Legiunea de Onoare, într-o ceremonie elegantă, desfăşurată la Ambasada Franţei la Bucureşti. Nume mari din lumea filmului i-au fost alături în clipele emoţionante.

Clipe de mândrie pentru România şi pentru Cristian Mungiu. Cea mai mare distincţie oferită de statul francez i-a fost oferită, aseară, regizorului român: titlul de Cavaler al Ordinului Legiunea de Onoare, pentru întreaga activitate în cadrul cinematografiei franceze.

Chiar dacă a fost emoţionat, regizorul nu şi-a pierdut simţul umorului. 

CRISTIAN MUNGIU, regizor:

Cea mai importantă întrebare este: Sunteţi absolut siguri că această distincţie de astăzi este pentru mine? Pentru că mai degrabă norocul m-a însoţit în viaţă. Doamnelor şi domnilor, dacă astăzi mi-aţi acordat această decoraţie din greşeală, o să înţeleg şi, nu vă faceţi griji, puteţi să mă sunaţi şi vin şi o aduc înapoi. Dacă nu e o greşeală, dacă chiar e pentru mine, vă mulţumesc infinit pentru această onoare extraordinară! 

Premiul vine într-un moment special. Zilele acestea, în Bucureşti are loc festivalul Les Films de Cannes a Bucharest, eveniment pe care regizorul îl organizează de opt ani în Capitală. Cristian Mungiu este primul regizor român care a câştigat Palme d'Or pentru lungmetraj, la ediţia din 2007 a Festivalului de Film de la Cannes, cu filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Cristian Mungiu, decorat de francezi! Regizorul român a fost numit Cavaler al Ordinului Legiunea de Onoare