Antena Meniu Search
x

Cunoscătorii spun că heavy-metalul nu ar fi existat vreodată, dacă Jimi Hendrix nu s-ar fi născut!

Modul în care acesta cânta la chitară a reprezentat o cotitură fenomenală în stilul de a aborda acest instrument, iar asta s-a văzut în timp.

Vezi și

Modul în care acesta cânta la chitară a reprezentat o cotitură fenomenală în stilul de a aborda acest instrument, iar asta s-a văzut în timp. Acum, una dintre chitarele care i-au aparţinut lui Hendrix va fi scoasă la licitaţie, alături de instrumente muzicale ale altor artişti faimoşi.

Chitara folosită şi semnată de legendarul Jimi Hendrix îşi va găsit în curând un nou proprietar. Instrumentul muzical are - evident - povestea lui. Chitara a fost folosită de artist în concertul susţinut la Miami, în anul 1968.

Spectacolul avea loc în aer liber, însă din cauza ploii, concertul a fost mutat în interiorul unui hotel. Acolo, Jimi Hendrix a improvizat un concert de senzaţie în faţa unui public numeros. 

Iar surprizele nu se opresc aici! Casa de licitaţii va vinde şi o chitară a lui Paul McCartney. Instrumentul datează din 1953 şi a fost folosit ultima dată de artist în urmă cu 5 ani. 

În total peste 120 de instrumente muzicale vor fi licitate pe data de 2 decembrie. Printre ele se numără şi chitara celebrului Bruce Springteen, pe care a folosit-o la înregistrarea primului său album. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Mondene » Cunoscătorii spun că heavy-metalul nu ar fi existat vreodată, dacă Jimi Hendrix nu s-ar fi născut!