Antena Meniu Search
x

Filmul Joker, premieră aplaudată la Festivalul de Film de la Veneția

Povestea lui "Joker", legendarul inamic al lui Batman, a cucerit Veneţia. Proiectat în premieră mondială în Italia, filmul a fost primit cu aplauze de public şi critici, care îi dau şanse mari la trofeul Leul de Aur.

de Redactia Observator

la 02.09.2019, 02:15

Vezi și

Povestea lui "Joker", legendarul inamic al lui Batman, a cucerit Veneţia. Proiectat în premieră mondială în Italia, filmul a fost primit cu aplauze de public şi critici, care îi dau şanse mari la trofeul Leul de Aur. Ca să intre în pielea maleficului personaj, actorul Joaquin Pheonix a pierdut 24 de kilograme. Unii critici îi prezic deja şi un Oscar.

Pe covorul roşu şi, mai ales pe marele ecran, Joaquin Pheonix a fost primit, la Veneţia, cu aplauze furtunoase. 8 minute au durat ovaţiile, la finalul proiecţiei. A fost cea mai vizionată premieră din această ediţie, până acum, dar şi cea mai lăudată. Joaquin Pheonix s-a confundat cu Joker, iar rezultatul i-a încântat pe critici şi spectatori deopotrivă.

Interpretat în trecut de Jake Nicholson, Heath Leger şi Jared Leto, "Joker" părea, pentru mulţi, imposibil de reinventat. Joaquin Pheonix a reuşit, dar a făcut sacrificii uriaşe. A trebuit să piardă 24 de kilograme ca să primească rolul.

Cate Blanchett şi Catherine Deneuve s-au numărat printre vedetele care au venit la premieră. Marele absent a fost Robert de Niro, care apare şi el în film. "Joker" spune povestea unui actor de comedie ratat care, batjocorit de toată lumea, înnebuneşte şi devine un superasasin.

Filmul va ajunge pe marile ecrane din România pe 4 octombrie, iar marele trofeul de la Veneţia va fi decernat săptămâna viitoare, pe 7 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri Mondene » Filmul Joker, premieră aplaudată la Festivalul de Film de la Veneția