Antena Meniu Search
x

Filmul "La Gomera" al lui Corneliu Porumboiu, apreciat de criticii de la Cannes

Corneliu Porumboiu a făcut senzaţie la Cannes. Filmul lui, "La Gomera", a fost prezentat în premieră mondială pe Croazetă şi a impresionat criticii. Unii l-au comparat chiar cu "Ocean's 11" şi i-au prevăzut un viitor de succes.

de Redactia Observator

la 20.05.2019, 01:03

Vezi și

Corneliu Porumboiu a făcut senzaţie la Cannes. Filmul lui, "La Gomera", a fost prezentat în premieră mondială pe Croazetă şi a impresionat criticii. Unii l-au comparat chiar cu "Ocean's 11" şi i-au prevăzut un viitor de succes. Filmul îi are în rolurile principale pe Vlad Ivanov şi pe senzuala Catrinel Menghia care a strălucit pe covorul roşu.

Ploaia deasă care a pornit sâmbătă la Cannes nu a reuşit să distrugă marea seară a lui Corneliu Porumboiu.

Regizorul şi echipa sa au fost primiţi pe covorul roşu cu aplauze şi fluierături, o aluzie la subiectul filmului şi la titlul cu care acesta intră în competiţie, în Franţa - "Fluierătorii".

Corneliu Porumboiu a mai fost prezent la Cannes, dar numai în secţiunile paralele, unde a fost şi premiat. Vlad Ivanov, în schimb, a făcut parte chiar din echipa câştigătoare a lui Cristian Mungiu cu drama "4,3,2. " distinsă cu palme D'Or în 2007. În "La Gomera", Ivanov interpretează un poliţist român corupt care învaţă un limbaj arhaic, fluierat, ca să ajute la eliberarea unui infractor. Frumoasa Catrinel Menghia este chiar cea care îl convinge să intre în periculosul joc.

Primul film fluierat din istoria festivalului, La Gomera a primit critici pozitive. Specialiştii au văzut în el o operă de geniu a românului Corneliu Porumboiu. Actorii sunt convinşi că lungmetrajul va fi o surpriză pentru cinefili.

În România, "La Gomera" va fi proiectat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, care începe la finalul lunii, iar din septembrie, va intra şi în cinematografe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Mondene » Filmul "La Gomera" al lui Corneliu Porumboiu, apreciat de criticii de la Cannes