Antena Meniu Search
x

Interviu EXCLUSIV! Fostul boxeur Mihai Leu s-a destăinuit reporterilor Observator

Sportivul vorbeşte despre cei care reuşeau să fugă din ţară în ultimii ani de regim ceauşist. Cum a făcut şi el. Actualul campion de raliuri a reuşit să fugă ascuns într-o ladă, sub scaunul unui şofer de TIR

Vezi și

Sportivul vorbeşte despre cei care reuşeau să fugă din ţară în ultimii ani de regim ceauşist. Cum a făcut şi el. Actualul campion de raliuri a reuşit să fugă ascuns într-o ladă, sub scaunul unui şofer de TIR

Era 1987. Avea 19 ani pe-atunci şi devenise campion mondial de box la juniori. Dar nu era de-ajuns. Mai presus de toate, voia să-şi câştige libertatea. "Tot timpul, în România, erai ţinut aşa, sub control. Nu aveai voie să faci nimic, să gândeşti nimic".

De la campionatul mondial din Cuba s-a întors cu mai multe casetofoane. Îşi aminteşte şi acum cum a fost întâmpinat la sosirea pe aeroport. În loc de felicitări, a primit jigniri. "I-am zis "Vă rugăm, nu le mai scoateţi!". Şi-a zis: "Nu ţi-e ruşine, obraznicule?"".

A fost primul moment când a regretat că s-a întors cu centura de campion în ţară. Era însă atât de fericit că a vrut să împartă bucuria cu cei de-acasă. Câteva luni mai târziu, a ajuns la Balcaniada din Grecia.

Era, în sfârşit liber. Nu ştia încă ce-l aşteaptă. Şi-a pus în gând că trebuie să ajungă în Franţa dar, pentru că nu avea paşaport, a mers ascuns într-o ladă. Într-o benzinărie din Italia, a ieşit să ia aer dar a atras atenţia.

Risca să fie închis. Totuşi poliţiştii au decis să-l lase să plece. A ajuns în Franţa dar acolo toate uşile i s-au închis în faţă. Aşa că a pornit spre Germania în portbagajul unei maşini. Acolo şi-a continuat cariera şi a găsit chiar şi marea dragoste. Pe soţia sa, Ana. După revoluţie, cei doi s-au stabilit la Hunedoara şi au împreună un fiu. Din cauza unei accidentări, Mihai Leu a fost nevoit să se retragă din ring şi a devenit pilot de raliuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Interviu EXCLUSIV! Fostul boxeur Mihai Leu s-a destăinuit reporterilor Observator