Antena Meniu Search
x

Gala premiilor Oscar s-a încheiat printr-o mare surpriză. Ce ecranizare a primit trofeul pentru cel mai bun film

Trofeul celui mai bun film a revenit peliculei "Green Book", care a întrecut producţiile cotate cu cele mai mari şanse, "Roma" şi "Favorita".

de Redactia Observator

la 25.02.2019, 10:59

Vezi și

Trofeul celui mai bun film a revenit peliculei "Green Book", care a întrecut producţiile cotate cu cele mai mari şanse, "Roma" şi "Favorita". Nici acestea nu au rămas, însă, fără premii. Într-o aluzie la un alt film laureat, "Bohemian Rhapsody", gala a fost deschisă de grupul Queen, care a entuziasmat sala cu unul dintre hiturile sale istorice.

Muzica grupului în care neuitatul Freddie Mercury este înlocuit, acum, de Adam Lambert a deschis în forţă cea de-a 91-a ediţie a galei premiilor Oscar. Filmul dedicat lui Mercury, "Bohemian Rhapsody", a fost distins cu patru trofee: pentru montaj, sunet, montaj sonor şi, cel mai important, pentru rol principal masculin, acordat, cum era de aşteptat, lui Rami Malek.

Previziunile s-au confirmat şi în cazul premiilor pentru roluri secundare, acordate unor actori de culoare: Mahershala Ali pentru "Green Book" şi Regina King pentru "If Beale Street could Talk". Emoţionată, actriţa i-a mulţumit pentru premiu mamei sale, aflată în sală.

Un adevărat şoc a fost, însă, anunţul premiului pentru rol principal feminin. Toată lumea se aştepta ca trofeul să-i fie acordat lui Glenn Close, la a şaptea nominalizare. Dar laureata a fost britanica Olivia Colman, pentru rolul reginei Anne din "Favorita".

Mexicanul Alfonso Cuaron a cucerit, pe rând, premiile pentru cel mai bun film străin, imagine şi regie pentru elogiatul său film de autor, "Roma".

Se putea crede că "Roma" avea să fie încununat şi cu premiul pentru cel mai bun film, dar finalul galei a adus o mare surpriză. Trofeul suprem i-a fost acordat peliculei "Green Book", în regia lui Peter Farrelly. Pe lângă premiul pentrul rol secundar masculin, filmul a mai primit şi trofeul pentru scenariu original.

Lady Gaga şi colegii săi au fost premiaţi pentru cel mai bun cântec, "Shallow" din A Star is Born, iar premiul pentru scenariu adaptat i-a revenit lui Spike Lee pentru Blackkklansman.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Gala premiilor Oscar s-a încheiat printr-o mare surpriză. Ce ecranizare a primit trofeul pentru cel mai bun film