Marius Mihalache, maestrul ţambalului: "Muzica nu lucrează cu genuri, ci cu simţuri"
Muzica este singurul limbaj comun, care sparge bariere dar şi stereotipuri. Muzica se ascultă şi se simte. Asta ne transmite şi marele ţambalist, Marius Mihalache.
Muzica este singurul limbaj comun, care sparge bariere dar şi stereotipuri. Muzica se ascultă şi se simte. Asta ne transmite şi marele ţambalist, Marius Mihalache. Am avut ocazia să stăm lângă el şi să îl vedem în toate ipostazele: pe scenă, în culise dar şi acasă, acolo unde compune şi unde îşi găseşte inspiraţie. Bine, am putea spune că el este acasă chiar şi atunci când este pe scenă. Odată pentru că publicul este parte din el şi din spectacolul lui, dar şi pentru că acolo, pe scenă, se urcă de fiecare dată alături de fiul lui, Lorin, şi de Arabela, partenera lui de viaţă. Haideţi să îl cunoaştem mai bine.
Muzicienii au vorbă: cu îngerii, nu poţi sta la masă! Şi pentru că trebuie admiraţi de la distanţă, am decis să folosim doar zoom-ul. Cu accent pe instrument, pe mâini, iar mai apoi pe suflet. Cam aşa sună câteva dintre notele pe care le poate atinge un ţambal în mâinile lui Marius Mihalache. Dar haideţi mai bine să vedem cum s-au născut primele.
Şi de atunci a cântat. Şi a tot cântat...
Provocări au fost multe. La fel şi proiectele. Unul le întrece însă pe toate. Fiul lui Marius, Lorin, e cel mai mare proiect al artistului.
Aşa au cucerit pe rând toate scenele lumii.
MARIUS MIHALACHE, ţambalist: Concertele deosebite pentru mine sunt acelea in care primesc de la public niste cuvinte care ma socheaza. Tin minte ca am avut un concert undeva in tara si, cand a coborat de pe scena, au venit oamenii sa ma atinga sa vada daca sunt om. Sa vada daca sunt viu daca am carne, astea sunt lucruri fabuloase care se intampla in viata unui artist.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰