Antena Meniu Search
x

Reţeta de prăjitură a unei românce face furori în Portugalia! Ce ingredient secret foloseşte femeia

O româncă din Portugalia a transformat gătitul într-un spectacol. O prăjitură populară în Peninsula Iberică este servită flambată cu pălincă de Satu Mare.

Vezi și

O româncă din Portugalia a transformat gătitul într-un spectacol. O prăjitură populară în Peninsula Iberică este servită flambată cu pălincă de Satu Mare.

Tânăra româncă este bucătar şef într-un restaurat de 5 stele şi are un secret pentru succesul ei: Secretul e că facem în faţa clientului.

Dar mai are şi un alt secret, şi anume pălinca de Baia Mare.

Prăjitura, foarte apreciată în Portugalia, e gustată şi de un alt chef din Baia Mare.

După ce gustă, Chef Cedric află că desertul portughez e reinventat de Chef Mariana în restaurantul de cinci stele în care este bucătar şef. 

Mariana Coniosi, bucătar şef:

Trebuie ceva diferit să facem show în sală şi încercam să flambez. Am încercat cu mai multe băuturi dar nu aveau suficient alcool ca să menţină flacăra. Şi atunci mi-a venit ideea cu palinca românească pe care o aveam trimisă de la mămica de la ţară. Şi rezultatul a fost uimitor.

Sătmăreanca lucrează de 9 ani la restaurantul din sudul Portugaliei. Iar acolo, specialitatea casei era desertul tradiţional făcut din migdale, figus, scorţişoară, multă ciocolată, zahăr sau miere.

Mariana Coniosi, bucătar şef:

Nu se prea comanda pentru că se mânca asemănător sau acelaşi în multe părţi. Iar de când l-am modificat e diferit şi le place foarte mult. Vor să ştie câte grade are, cum e făcută.

Iar la final chiar cer câte un păhărel de pălincă.

Mariana Coniosi, bucătar şef:

Clienţii erau foarte curioşi şi erau foarte surprinşi de aromă şi majoritatea. Am avut şi clienţi din America, din New York ce ştiu despre România. Ştiu despre Nadia Comâneci, de pălincă şi mai ştiu şi unele lucruri negative.

Tânăra a plecat din România de aproape 17 ani. După mulţi ani de muncă şi numeroase cursuri cu bucătari renumiţi, printre care şi 'cheful lui Putin', a reuşit să ajungă şi ea chef.

Mariana Coniosi, bucătar şef:

M-am dus de una singură şi n-am ştiut nimic ce mă aşteaptă. Mi se părea un loc foarte urât, persoanele foarte ciudate, o limbă urâtă. Am încept la spălat de vase.

Tânăra spune că nu respectă niciodată nicio reţetă, ci le reinventează, iar acest lucru i-a adus succes. Are clienţi care vin de la zeci de kilometri pentru o reţetă a ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » Reţeta de prăjitură a unei românce face furori în Portugalia! Ce ingredient secret foloseşte femeia