Antena Meniu Search
x

POKEMON-mania a atins cote inimaginabile: Imagini incredibile fac înconjurul planetei. Ce sunt dispuşi să facă oamenii pentru un pokemon. VIDEO

După lansarea jocului Pokemon Go, pasionaţii de jocuri video par să fie dispuşi la orice pentru a prinde un Pokemon, goana după eroii jocului dând naştere unor situaţii de-a dreptul periculoase.

După lansarea jocului Pokemon Go, pasionaţii de jocuri video par să fie dispuşi la orice pentru a prinde un Pokemon, goana după eroii jocului dând naştere unor situaţii de-a dreptul periculoase.

Pokemon Go face furori în lumea întreagă şi tot mai mulţi posesori de smartphone-uri vor să îl testeze.

Astfel, jocul pentru dispozitive mobile a generat câteva busculade periculoase în mai multe oraşe americane, precum New York şi Washington.

Imaginile surprinse în aceste oraşe şi publicate pe reţelele de socializare fac acum înconjurul lumii.

Vineri, o busculadă generală s-a produs în Central Park din New York. Sute de persoane s-au reunit în acel parc celebru american, pentru a captura un ”Aquali” - un Pokemon rar şi greu de prins.

Şoferul unui automobil şi-a abandonat vehiculul pe marginea străzii, lăsându-şi motorul pornit, deoarece era grăbit să plece în căutarea acelui Pokemon.

Potrivit unui martor care a filmat acele imagini, ceea ce apare în înregistrarea video nu înseamnă mare lucru în comparaţie cu frenezia primelor persoane care s-au lansat în căutarea pokemonului Aquali. Potrivit spuselor acelui martor, acei utilizatori ai jocului erau ”dezlănţuiţi”.

Scene similare au avut loc în US Park din Washington, dar şi într-un parc din Chicago.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Accidente nefericite se produc aproape în fiecare zi în rândul utilizatorilor jocului.

Un tânăr a intrat cu automobilul într-un copac din Auburn deoarece juca Pokemon Go în timp ce conducea vehiculul. Doi tineri au căzut în ocean de pe o faleză din California.

”Pokémon Go”, prima incursiune a companiei japoneze Nintendo în domeniul jocurilor destinate dispozitivelor mobile, a generat o veritabilă frenezie pe plan mondial în rândul posesorilor de tablete şi smartphone-uri, bucurându-se, la doar câteva zile după lansare, de un succes fenomenal.

Pokemon Go a devenit cea mai de succes aplicatie pe mobil din istorie, cu 21 de milioane de utilizatori activi pe zi.

Acest joc video poate fi descărcat gratuit pe dispozitivele mobile care funcţionează cu sistemele de operare Android şi iOS. Jocul, care combină franciza veche de 20 de ani cu realitatea augmentată, permite jucătorilor să se plimbe în vecinătăţi cunoscute în viaţa reală, căutând în acelaşi timp personaje din jocul ”Pokémon”, pe ecranele smartphone-urilor.

Potrivit site-ului vox.com, jocul ”Pokémon Go” utilizează GPS-ul şi ora afişată de telefonul mobil pentru a detecta locul şi momentul în care utilizatorii se află în joc şi generează personaje din jocul ”Pokemon” care ”apar” în jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca aceştia să încerce să îi prindă.

Pe măsură ce utilizatorul se mişcă, mai multe tipuri de ”Pokémoni” apar în jurul lui, în funcţie de locul şi momentul în care acesta se află. Jocul îi încurajează pe utilizatori să se deplaseze şi să călătorească în lumea reală pentru a prinde ”Pokemonii” din joc. Aceasta combinaţie dintre un joc şi lumea reală cu care interacţionează este cunoscută sub numele de ”realitate augmentată”.

În apropierea unui Pokémon, telefonul mobil primeşte o notificare şi camera foto a acestuia se declanşează, făcând să apară un ”monstru” în cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-şi fotografia ”captura” acolo unde a găsit-o.

Jocul ”Pokémon Go” se desfăşoară într-un univers populat cu creaturi exotice şi puternice - acestea pot să semene cu şobolani, şerpi, dragoni, dinozauri, păsări, ouă, copaci şi chiar săbii. În acel univers, oamenii, denumiţi ”antrenori”, călătoresc în jurul globului pentru a îmblânzi acele creaturi şi, într-o manieră care generează întrebări etice, le folosesc punându-le să lupte unele împotriva celorlalte.

Lansat pe 6 iulie în Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă, jocul ”Pokémon Go” a atras într-o singură zi mai mulţi utilizatori în Statele Unite decât reţeaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Totodată, rata zilnică a utilizatorilor activi este aproape egală cu cea a reţelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mult decât WhatsApp sau Instagram.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri Mondene » POKEMON-mania a atins cote inimaginabile: Imagini incredibile fac înconjurul planetei. Ce sunt dispuşi să facă oamenii pentru un pokemon. VIDEO