Antena Meniu Search
x

Premieră pentru România. Un producător de film român a intrat în cursa pentru Premiul Oscar

Filmat aproape în totalitate în România, Toni Erdmann intră în competiţie din partea Germaniei la categoria Cel mai bun Film Străin. Gala de pe 26 februarie va fi dominată, cel mai probabil, de musicalul "La la Land" nominalizat la 14 categorii.

Vezi și

Filmat aproape în totalitate în România, Toni Erdmann intră în competiţie din partea Germaniei la categoria Cel mai bun Film Străin. Gala de pe 26 februarie va fi dominată, cel mai probabil, de musicalul "La la Land" nominalizat la 14 categorii.

Aplaudată deja la festivalurile internaţionale, nominalizarea peliculei "Toni Erdmann" a venit mai mult ca o confirmare decât ca o surpriză. Filmul german realizat în România a intrat în cursa pentru premiul Oscar, la categoria "Cel mai bun Film Străin". Ada Solomon devine astfel primul producător din istoria cinematografiei româneşti care este nominalizat la prestigiosul trofeu.

-Nu premiile dau calitatea unui film, dar acest tip de recunoaştere înseamnă foarte mult pentru toţi cei care au lucrat la acest film. Sunt extrem de mândră că o echipă atât de mare din România, din Bucureşti, oraşul meu de suflet, se află pe treapta asta.

Numai Titanicul a avut atâtea nominalizări la o gală Oscar precum "La La Land ". 14 şanse a primit comedia muzicală la Premiile Academiei americane de film. Emma Stone şi Ryan Gosling au şanse maxime la premiile pentru interpretare, în timp ce realizatorul Damien Chazelle este nominalizat atât pentru regie, cât şi pentru scenariu şi în ambele cazuri îl va avea drept adversar pe Barry Jenkins, regizorul Moonlight.

Pe acelaşi subiect

Câştigător la Globurile de Aur la categoria cel mai bun lungmetraj, "Moonlight", povestea unui tânăr sărac, de culoare, din Miami, a primit opt nominalizări. O ruptură faţă de tradiţia ceremoniei live, nominalizările au fost anunţate, anul acesta, printr-o serie de clipuri înregistrate de nominalizaţi şi câştigători ai ediţiilor trecute.  

Mult elogiata peliculă "Jackie" a primit trei nominalizări, însă doar una singură la o categorie importantă, cea a lui Natalie Portman. < ILL DIN JACKIE pe ext 2401 AWARDS-BAFTAS/NOMINATIONS la tc 06.56 > Casey Affleck, Andrew Garfield, Viggo Mortensen şi Denzel Washington se vor lupta cu Ryan Gosling pentru Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal.

Nu este uşor pentru mine să recunosc că sunt blocat în acelaşi loc de 18 ani.

Ei bine, am fost blocată împreună cu tine.

Am şi eu o viaţă! Nu crezi că şi eu am visuri şi speranţe. Cum rămâne cu viaţa mea, cum rămâne cu mine?

Jimmy Kimmel va fi gazda ceremoniei de pe 26 februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri Mondene » Premieră pentru România. Un producător de film român a intrat în cursa pentru Premiul Oscar