Antena Meniu Search
x

Video Proiect muzical inedit inspirat de cultura indiană. O artistă din România cântă o melodie tradiţională indiană

Ambasadorul Indiei la Bucureşti a fost impresionat de vocea caldă și versatilă a unei artiste din România şi i-a dat misiunea de interpreta în hindi o melodie tradiţională indiană. Deşi îi era complet necunoscută, Meena Cristiana a reuşit să înveţe limba în timp record iar acum a lansat a treia piesă interpretată în această limbă.

de Redactia Observator

la 23.04.2021, 14:15

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Meena Cristiana: Eu sunt sută la sută româncă, dar sunt de etnie aromână. La noi în neam nu s-a pomenit aşa ceva. Nici hindi, nici orice altceva. Însă destinul mi-a adus o întâlnire cu ambasadorul de atunci, acum câţiva ani în care am vorbit cu dumnealui de mantre. Eu fiind pasionată de mantre, de muzica sanscrită şi m-a invitat la ambasadă să cunosc personalul, să vin la evenimente. Piesa a fost foarte bine apreciată. Practic, am reprezentat România alături de 125 de ţări în comemorarea naţională 150 de ani Mahatma Gandhi şi în urma acesteia am primit o felicitare din partea prim-ministrului Indiei. Acum avem un cover după o piesă foarte cunoscută: Ae Dil Hai Musikil. Vă recomand să vedeţi şi filmul. Ce a fost foarte interesant este că această piesă am învăţat-o în pandemie. 

Rahul Shrivastava - ambasadorul Indiei în România: Am mai avut un proiect cu Meena și în trecut, atunci când a cântat Vaishnava Jana To (n.r. cântec devoțional). Apoi a cântat și alte cântece, dar de curând, a realizat un remix al unui cântec bollywoodian și l-a interpretat. S-a lansat de curând acest cântec (n.r. Ae Dil Hai Mushkil), iar când am împărtășit acest lucru pe rețelele de socializare, am văzut că multor oameni din India le-a plăcut. Au fost tare uimiți că Meena, româncă fiind, cântă atât de bine în hindi.

Meena Cristiana: În viitor vreau să merg în Îndia, să realizez un proiect acolo, poate un album, poate o piesă pe care să o realizez in india sau chiar Mumbai. 

Rahul Shrivastava - ambasadorul Indiei în România: Nu am ascultat prea multă muzică populară românească, dar cineva mi-a dăruit un disc cu muzică clasică, cu doi compozitori români destul de faimoși, pe acela l-am ascultat. Iar cântecele noi, moderne sunt difuzate la radio, doar că nu știu cine cântă. Muzica populară românească din anumite regiuni pe care le-am vizitat, precum zona Focșaniului, unde am văzut un spectacol de cântec și dans popular, a fost tare plină de viață și mi-a plăcut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Proiect muzical inedit inspirat de cultura indiană. O artistă din România cântă o melodie tradiţională indiană