Video

Radiu ZU, cel mai ascultat radio din București

De Redactia Observator.
Publicat: 11.01.2021, 16:03.
Actualizat: 11.01.2021, 16:44

Radio ZU rămâne cel mai ascultat post de radio din Bucureşti, arată cifrele.

Radio ZU își menține prima poziție în topul audiențelor radio în București

Ascultătorii Radio ZU plasează, din nou, Radio ZU pe prima poziție a audiențelor radio din București. Programele radioului, evenimentele pe care le-a făcut în dificilul 2020, muzica pe care a difuzat-o, toate acestea au fost, iată, apreciate de publicul care și de această dată a ales să asculte frecvențele ZU.

Conform celui mai recent Studiu de Audiență Radio, desfășurat în perioada 31.08.2020 – 13.12.2020, Radio ZU, parte a grupului Intact Media Group, își reconfirmă poziția de cel mai ascultat post de radio din București. În cifre de audiență, performanța Radio ZU se traduce astfel:

BUCUREȘTI:
• Radio ZU ester lider de audiență cu o medie de 242.800 ascultători unici. Față de vara acestui an, postul înregistrează o creștere de 12%. Radio ZU înregistrează cea mai bună cotă de piață din ultimele 3 valuri, 12.6% având o creștere de 27% față de toamnă 2019 și de 7% față de valul anterior (vară 2020).
• Radio ZU este cel mai ascultat post de radio din București cumulând cele mai multe sferturi de oră pe publicul comercial (segmentul de vârstă 18-49). Radio ZU deține 17.7% din piață. Se înregistrează creșteri consistente la nivelul cotei de piață de 53% față de toamna 2019 și de 23% față de valul anterior din 2020.
• Majoritatea ascultătorilor din București, public comercial, ascultă Radio ZU – 148.400 ascultători unici, numărul acestora fiind cu 6% mai mare comparativ cu valul anterior din 2020.

URBAN :
- Radio ZU ocupa locul 2 la nivelul publicului comercial din urban cu o medie de 839.400 ascultatori unici
- La nivelul cotei de piață, Radio ZU descrie un trend ascendent pentru ultimele 4 valuri ajungând astfel lider în toamna 2020 cu o medie de 16%. Comparativ cu toamna 2019, cota de piață a radio ZU se apreciaza cu +19%. Raportat la valul anterior, numărul sferturilor de oră ascultate crește cu +7%.
• La nivel urban, Radio ZU ocupă a doua poziție în topul radiourilor. Zi de zi Radio ZU este ascultat în medie de 1.234.800 ascultători unici.

NAȚIONAL :
• La nivel Național Radio ZU este ascultat zilnic de 1.832.800 ascultători unici (locul 2). Comparativ cu valul de toamnă 2019 crește numărul sferturilor de oră ascultate cu +19%, Radio ZU înregistrând pentru acest val o medie de 10%.
• De asemenea, intereseul ascultătorilor față de programele ZU a crescut ușor în randul publicului comercial (segmentul de varsta 18-49). Un număr mai mare de ascultători au preferat Radio ZU în aceasta toamnă. La nivel Național, pe segmentul de public comercial, Radio ZU a fost ascultat de 1.263.600 ascultatori unici (+1% vs. toamna 2019). Pentru valul de toamna 2020, Radio ZU înregistrează un market share de 14.2%, avand creșteri consistente atât față de toamna 2019 (+33%), cât și față de valul anterior (+14%).

"România, de bine e nevoie mereu!"

Radio ZU împreună cu milioanele de ascultători pe care îi aduce aproape zi de zi a făcut BINE și în anul care a trecut. Pe lângă rezultatele foarte bune de audiență, echipa radioului a reușit să aducă în difuzoarele ascultătorilor emisii puternice, care i-au ajutat să treacă mai ușor peste tot.

Marea Unire ZU, acest cel mai mare concert din pandemie, a fost difuzat în două ediții – pe 30 noiembrie și 1 decembrie, pe toate mediile Radio ZU, dar și pe Antena 1 și ZU TV. Pentru prima dată în istoria show-ului marca ZU acesta s-a văzut și s-a auzit simultan pe radio, pe TV, dar și pe pagina de Facebook Radio ZU.

"E un an foarte bun ca să faci un lucru mare și mai mare. Iată de ce, Marea Unire ZU 2020 devine și mai mare decât a fost până acum. An de an, de 10 ediții încoace, am unit genuri, am unit generații. Mirabela Dauer cu Alex Velea, Smiley și Cătălin Crișan, Smiley și Alexandru Andrieș sau Alina Eremia și Crina Mardare. În 2020 vrem nu doar să ducem mai departe tradiția Marea Unire ZU, vrem să o facem și mai mare. Nu o facem într-o zi, ci în două. Nu o facem într-un spectacol, ci în două. Nu o facem în radio, ci pe o scenă. Nu o facem cu câțiva artiști, o facem cu toți artiștii. Pe 30 noiembrie și pe 1 decembrie, de Ziua Națională, facem o singură Mare Unire ZU, dar 2 spectacole forță, iar ambele se difuzează simultan pe Radio ZU si pe Antena 1!", anunța Mihai Morar, în Morning ZU.

De asemenea, și în 2020, echipa formată din Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Emma Ștefan, Adi Mihăilă "The Hitman", Tea Teodorescu, Răzvan Popescu și Raluca Benavides a adus aproape oamenii care au nevoie de oamenii care au de unde. Orașul Faptelor Bune și-a deschis porțile din nou și a reușit să scrie istorie de BINE.

Peste 700.000 de euro strânși din donații făcute în direct pe radio pentru peste 50 de povești prezentate în fiecare din cele 7 zile continue de emisie din Orașul Faptelor Bune. Un maraton în care eroi au fost românii din toată lumea care le-au fost alături semenilor aflați în nevoie. "Nu ne felicitați, nu ne preamăriti cu laude deșarte, nu merităm, pentru că tot ce facem noi nu e decât simpla datorie de om! Noi împreună cu voi facem minuni în Orașul Faptelor Bune.", a fost mesajul lui Daniel Buzdugan la finalul celei de-a cincilea ediții Orașul Faptelor Bune.

Citește și
Social • pe 16.12.2020 la 14:15
Foto
Orașul Faptelor Bune revine la kilometrul 0 al Capitalei. O mamă din Timișoara, primul caz rezolvat la maratonul de împlinit visuri
recomandari pe a1.ro
Gabriela Cristea, mai sexy ca niciodată. Cum arată picioarele ei în fustă mini după ce a slăbit peste 25 kilograme
Monden • pe 29.09.2020 la 12:41
Radio Zu, la ceas aniversar. Se împlinesc 12 ani de la prima emisie

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Andreea Bănică este martor în procesul dintre Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău: „Plângea în hohote atunci”
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
19:46 O campanie de vaccinare cu multe semne de întrebare: Haos la programare 19:45 Românca depistată cu Covid-19, care a leșinat în avionul spre Madrid, a ignorat carantina și a mers la o înmormântare în Brașov 19:13 Bărbat din Vrancea, prins când voia să fugă din ţară după ce a înjunghiat doi tineri 19:08 Imunizarea bătrânilor din cămine abia a început la Timișoara. ”Nu mi-e frică de moarte, mi-e frică de finalul bolii” 18:53 Căutăm REPORTER şi PREZENTATOR  18:49 România, codașa Europei la prevenție: Ajungem la spital doar când ne este rău 18:41 Formarea profesorilor pentru noile subiecte de la Evaluarea Națională 18:22 Bloc nou în locul unei case vechi de 100 de ani 18:20 Primul transplant renal efectuat cu succes la Iaşi. O mamă i-a dat şansa la o viață normală fiicei sale 18:16 Bilanț vaccinare anti-Covid în România, 21 ianuarie: Aproape 40.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
CITEȘTE PE A1.ro
Prima din istoria Americii care înfăptuiește acest lucru. Ce a refuzat Melania Trump să facă înainte de a pleca de la Casa Albă
A1.RO
Sărutul dintre Joe Biden și soția sa va râmăne în istorie. Momentul tandru a fost surprins din toate unghiurile | Foto
A1.RO