Antena Meniu Search
x

Românii încep să prindă gustul cafelei de specialitate! Bucureștenii au avut șansa de a descoperi gustul perfect la Campionatul național de...cafea de specialitate

Românii încep să prindă gustul cafelei de specialitate, și nu doar numărul clienţilor creşte în cafenele, ci şi cel al specialiştilor. Care, mai nou, se întrec în găsirea gustului perfect.

Vezi și

Românii încep să prindă gustul cafelei de specialitate, și nu doar numărul clienţilor creşte în cafenele, ci şi cel al specialiştilor. Care, mai nou, se întrec în găsirea gustului perfect.

Bucureștiul a găzduit, duminică, o nouă ediție a Campionatului național de cafea de specialitate, True Artisan Cafe, un festival dedicat prăjitoriilor artizanale de cafea din România.

Reporterii Observator au vrut să afle ce înseamnă o cafea cu adevărat bună şi de cât talent e necesar pentru prepararea ei.

"Deci, cafeaua este foarte fresh. Poţi avea aceeaşi calitate acasă. Iar asta este foarte important pentru că dacă vrei să faci espresso, ai nevoie de un aparat, dar în acest fel este foarte uşor să ai o cafea de calitate", spune Stefanos, care e barista de ani de zile şi campion mondial de 12 ori, la mai multe categorii de preparare a cafelei.

Vlad Buda este şi el un veteran al cafelei de specialitate. "Punem accentul pe balans, să aibă o dulceaţă ridicată, să nu fie amară. Am stat la Berlin 2 ani, de acolo am învăţat foarte multe despre cafea, după care am decis să mă întorc în ţară să îmi deschid o cafenea", spune și Vlad.

Şi, de aproape 3 ani, vede cum numărul clienţilor creşte. Statisticile arată că, faţă de anul trecut, românii beau cu 10% mai multă cafea.

"Oamenii se bucură foarte mult de cafea. O iau nu neapărat ca pe o nevoie, ci pentru că are gustul foarte bun", adaugă Vlad.

Cafeaua de calitate are efecte benefice şi asupra sănătăţii. Ne protejează de diabet zaharat, de nemiloasa boală Parkinson sau de cancerul de colon. Ajută chiar şi în curele de slăbire.

Şi nu doar numărul clienţilor creşte de la an la an, ci şi numărul celor care învaţă să prepare o cafea bună.

Iată care sunt beneficiile cafelei:

- protejează de diabet

- previne boala Parkinson

- previne cancerul de colon

- ajută în curele de slăbire.

Pe cât de benefice sunt efectele unui consum moderat de cafea, pe atât de dăunătoare pentru sănătate sunt excesele. Prea multă cafea poate să irite stomacul, să dea stări de irascibilitate sau să cauzeze insomnie şi hipertensiune.

Iată care sunt efectele consumul excesiv de cafea:

- irită stomacul

- dă stări de irascibilitate

- cauzează insomnie

- cauzează hipertensiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Românii încep să prindă gustul cafelei de specialitate! Bucureștenii au avut șansa de a descoperi gustul perfect la Campionatul național de...cafea de specialitate