Antena Meniu Search
x

Vrei să trăiești până la 90 de ani? Bea vin sau bere în fiecare seară și îngrașă-te câteva kilograme

Want to live to your 90s? Drink a couple of glasses of wine or beer each night and put on a few pounds

Vrei să trăiești până la 90 de ani? Să bei câteva pahare de vin sau bere în fiecare seară ar putea fi secretul unei vieți lungi, potrivit unui studiu.

Potrivit Daily Mail, un studiu care a analizat peste 1700 de persoane ajunse la vârsta de 90 de ani a ajuns la concluzia că vinul sau berea, consumate în fiecare seară, pare să reducă riscul de deces prematur.

Mulți ar putea să ridice din sprâncene la auzul acestor informații, însă experții susțin că un consum redus de alcool ar putea fi unul dintre cei cinci factori cheie care pot contribui la o viață lungă.

Pe acelaşi subiect

Potrivit studiului, cei care consumă două pahare de vin sau bere în fiecare zi au avut un risc de deces prematur cu 18 la sută mai mic în comparație cu cei care nu consumă alcool deloc.

Un alt factor cheie ar putea fi reprezentat de un surplus în greutate, nu un exces de greutate, procentul cu care se reduce riscul de deces prematur fiind de 3 la sută.

Vinul reduce riscul de deces prematur

‘Nu am nicio explicație, dar cred cu fermitate că un consum redus de alcool îmbunătățește durata de viață’, a declarat profesorul Claudia Kawas, de la Universitatea din California.

Kawas a menționat, de asemenea, că cei care petrec cel puțin două ore pe zi pentru un hobby își reduc cu 21 la sută riscul unei morți premature, în timp ce cei care fac exerciții fizice între 15 și 45 de sute reduc acest risc cu 11 la sută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri Mondene » Vrei să trăiești până la 90 de ani? Bea vin sau bere în fiecare seară și îngrașă-te câteva kilograme