Antena Meniu Search
x

Stephane şi Dana Maitec, poveşti prin fotografii. Istoria familiei de artişti, expusă la Muzeul Naţional de Artă a României

De două decenii, spun poveşti prin fotografii. Uneori în alb şi negru, alteori în culori, dar de fiecare dată reuşesc să suprindă până la cele mai mici detalii frumosul din jur.

de Redactia Observator

la 15.11.2019, 13:53

Vezi și

De două decenii, spun poveşti prin fotografii. Uneori în alb şi negru, alteori în culori, dar de fiecare dată reuşesc să suprindă până la cele mai mici detalii frumosul din jur. Stephane şi Dana Maitec sunt un cuplu de artişti vizuali din România, recunoscuţi peste tot în lume. Paris, Bruxelles, Amsterdam, Geneva sau los Angeles, sunt doar câteva dintre locurile în care cei doi şi-au expus lucrările.

Iar Heidi Klum, Eva Longoria, Michelle Rodriguez sau Kim Kardashian sunt doar câteva dintre celebrităţile cu care au lucrat. Locuiesc de ani buni în Paris, dar de curând s-au reîntors în ţară. Cu treabă evident. Au adus la Bucureşti vernisajul Lemn- Aur-Lumină, unic in lume.

Lemnul este simbolul sculptorului român Ovidiu Maitec, considerat cel mai important după Brâncuşi, Aur este marca picturilor semnate de Sultana Maitec, iar Lumina este instrumentul operelor Danei şi lui Stephane Maitec.

Practic, întreaga istorie a unei familii de artişti este expusă la Muzeul Naţional de Artă a României. Ceea ce e minunat pentru noi, publicul. Iar pentru criticii de artă, Stephane şi Dana Maitec sunt inventatori ai unei noi tehnici de fotografie - art mirroring vivid - bazate pe jocul de reflexii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » Stephane şi Dana Maitec, poveşti prin fotografii. Istoria familiei de artişti, expusă la Muzeul Naţional de Artă a României