Monden

Ştiaţi că există un zodiac românesc, uitat de timp? Iată ce spun zodiile Arcaşului, Ţapului sau Udătorului

Publicat pe 25.04.2018 la 10:30 Actualizat pe 25.04.2018 la 10:37

Aşa cum există zodiacul chinezesc, european, japonez şi al altor culturi, exista, până nu demult şi un zodiac românesc! Unul folcloric adică. Şi multe denumiri ale zodiilor din prezent erau cu totul altele pe atunci.

Aşa cum există zodiacul chinezesc, european, japonez şi al altor culturi, exista, până nu demult şi un zodiac românesc! Unul folcloric adică. Şi multe denumiri ale zodiilor din prezent erau cu totul altele pe atunci.

Să ne amintim ce zodii includea horoscopul românesc, dar şi ce spuneau semnele despre fiecare nativ în parte.

1. Cei născuţi în luna friguroasă a lui Gerar (Ianuarie) aveau zodia Ţapului şi erau consideraţi persoane dulci la vorbă, dar iuţi la mânie. Pe cuvântul lor nu se putea baza nimeni şi nici jurământul lor nu putea fi crezut. Erau persoane predispuse la boli şi zgârcite în ceea ce priveşte banii.

2. Cei născuţi în luna lui Făurar (Februarie) aveau zodia Udătorului şi erau frumoşi la chip şi buni povăţuitori. Se spunea că vor avea noroc şi mari şanse să primească moşteniri importante de la rude. Se considera că cei născuţi sub acest semn se vor căsători de tineri şi vor gusta viaţa din plin după vârsta de 30 de ani.

3. Cei născuţi în luna lui Mărţişor (Martie) stăteau sub zodia Peştilor şi erau persoane mândre, îndrăzneţe din cale-afară, aplecate spre învăţătură şi cunoaştere. Vor avea chipul oval şi buzele pline. Se spunea despre fetele născute în zodia peştilor că se vor certa rău cu primul bărbat din viaţa lor şi că vor găsi adevărata iubire abia pe la 27 de ani.

4. Oamenii născuţi în luna lui Prier (Aprilie) purtau zodia Berbecului şi aveau ca principală calitate bunătatea. Erau mereu nerăbdători şi gata să rişte tot pentru a-şi atinge scopurile. Se credea că pot jura cu uşurinţă pe numele lui Dumnezeu şi că nu le păsa de consecinţe.

5. Cei născuţi în luna lui Florar (Mai) purtau zodia Taurului şi erau persoane bune la gospodărie şi cu aptitudini antreprenoriale. Iubeau muzica şi jocurile şi erau buni la suflet şi îndrăzneţi. Se credea că îşi vor găsi repede prieteni buni şi cu sufletul curat, iar bătrâneţea îi făcea să descopere adevărata credinţă în Dumnezeu.

6. Oamenii care veneau pe lume în luna lui Cireşar (Iunie) erau născuţi în zodia Gemenilor, fiind persoane nestatornice, care se încântau cu multe lucruri dar rămâneau cu puţine. Iubeau învăţătura şi erau pricepuţi în multe domenii. Erau consideraţi glumeţi şi buni parteneri de călătorie.

7. Cei născuţi în luna lui Cuptor (Iulie) purtau zodia Cancerului şi erau consideraţi persoane înţelepte, timide şi scumpe la vorbă. Nu îi ocoleau bolile şi se credea că viaţa le va lăsa multe cicatrici pe corp. Se mâniau iute şi uitau cu greu supărările cu alte persoane. Totodată, făceau fapte bune şi iubeau cu foc.

8. Oamenii care se năşteau în luna lui Gustar (August) aveau zodia Leului şi erau consideraţi persoane frumoase, durdulii, cu ochi mari şi păr bogat. Cuminţi şi ascultători, făceau faţă cu brio şi la şcoală. La maturitate deveneau puternici şi nu erau doborâţi de boli sau de supărări ale sufletului.

9. Zodia Fecioarei o purtau cei care se năşteau în luna lui Răpciune (Septembrie) şi erau pricepuţi la socoteli, potrivit pentru ei fiind lucrul într-o bancă. Erau considerate persoane norocoase şi cu mulţi prieteni. Iubea hainele frumoase şi lucrurile scumpe.

10. Luna lui Brumărel (Octombrie) îi dădea pe cei din zodia Cumpenei. Persoane mânioase, care răneau oamenii din jur cu vorbele lor, dar care se căiau după aceea. Dreptatea şi adevărul erau valorile lor. Erau milostivi cu semenii şi iubeau muzica.

11. În luna lui Brumar (Noiembrie) se năşteau cei din zodia Scorpiei. Ei erau biruitori în tot ceea ce-şi propuneau, dar nu erau demni de încredere. Minţeau cu uşurinţă. Erau trufaşi şi nu le era ruşine de păcatele lor. Persoane încăpăţânate, reuşeau multe, dar din această cauză aveau şi certuri în familie şi la serviciu.

12. Născuţi în zodia Arcaşului erau cei care veneau pe lume în luna lui Undrea (Decembrie). Erau persoane frumoase la stat, cu buze cărnoase şi cu ochi negri sau de culoare închisă. Aveau mintea ageră, sufletul bun şi veselia li se citea pe chip. Se mâniau rar iar cuvântul lui Dumnezeu le era sfânt. Nu aveau probleme cu boli grave.

În articolul

Ştiaţi că există un zodiac românesc, uitat de timp? Iată ce spun zodiile Arcaşului, Ţapului sau Udătorului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Citește și

Taximetrist prins cu "maimuța" în București: "Așa am luat-o. La zece curse scoți banii pe ea!" (video)pe observatornews.ro
Sile își vinde BMW-ul și a pus anunț pe Facebook: "Ai tot ce vrei în ea boss, tavan de sticlă să vezi cerul"pe observatornews.ro
O nouă țară europeană intră, din nou, în carantină! Peste 300.000 de oameni sunt afectați. În Italia se pregătesc restricții noipe a1.ro
🔥🔥🔥 Atenție, conținut nerecomandat cardiacilor! Daniela Crudu şi sora ei, show incendiar la plajă | VIDEOpe a1.ro
Familii disperate la Spitalul de Urgență Craiova: „Ne-aţi băgat mama în sac şi ziceţi că are COVID, nemernicilor!“pe spynews.ro
Caz șocant la malul mării. Cadavrele a doi tineri au fost găsite într-o valiză. Cine sunt victimele și ce vârstă aveaupe spynews.ro
Profesoara care si-a abuzat elevul de 13 ani, a făcut închisoare şi s-a căsătorit cu el când a fost eliberată, a murit la vârsta de 58 de anipe antenasport.ro
Un mafiot, acuzat de comiterea mai multor crime, a murit împuşcat la doar o zi după ce a fost arestatpe antenasport.ro
15 Dayspe antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lorpe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batmanpe tvhappy.ro
Horoscopul chinezesc cu astrologul Marian Golea. Vești proaste până la sfârșitul anuluipe antena3.ro
Oana Roman a dezvăluit ce măsură a ajuns să poarte la blugi! Este incredibil cât de mult a slăbitpe antena3.ro
Care sunt modificarile RCA de la 1 iulie. Ce s-a schimbat, de fapt, si la ce trebuie sa fii atentpe cars.ro
Elena Băsescu, apariție răvășitoare. Două accesorii mai SCUMPE decât un apartament în Bucureștipe playtech.ro
Horoscop săptămânal, 13 - 19 iulie. Vărsătorii învață să se bucure de lucrurile măruntepe jurnalul.ro
Ce se întâmplă cu pensiile? Cîțu, anunț importantpe jurnalul.ro