Antena Meniu Search
x

Street Delivery 2016, un laborator urban cu meşteşugari, filme şi instalaţii, se va desfăşura în patru oraşe din ţară

Street Delivery, eveniment-manifest de urbanism, arhitectură şi arte, va avea loc, în perioada 10-12 iunie, pe străzi din Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Baia Mare, informează organizatorii, Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România.

Street Delivery, eveniment-manifest de urbanism, arhitectură şi arte, va avea loc, în perioada 10-12 iunie, pe străzi din Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Baia Mare, informează organizatorii, Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România.

Evenimentul, care se va desfăşura anul acesta sub sloganul ”Meserie!”, îşi propune să aducă împreună noua generaţie de ”makeri” - designeri de produs, de modă, ilustratori, arhitecţi, artişti 3D, programatori, şi meşteşugarii tradiţionali - cizmari, ceasornicari, tâmplari, croitori, şelari, ceaprazari, pentru un schimb de experienţă, unelte şi viziuni, scrie news.ro.

În Bucureşti, strada Arthur Verona devine timp de trei zile un laborator în care meserii uitate primesc un suflu nou. Vizitatorii Street Delivery pot urmări desfăşurarea, pas cu pas, a 12 ateliere de arte şi meserii, de la fierărie, croitorie, legătorie de carte, tapiţerie şi serigrafie, până la sticlărie, tâmplărie, butaforie, depanare sau xilogravură.

Street-artistul spaniol Sabek, cunoscut pentru lucrările sale din Madrid, care aduc pe zidurile oraşului elemente inspirate din natură, va realiza desenul emblematic al Street Delivery. În aceeaşi perioadă, Alexandru Ciubotariu, creatorul personajului urban Pisica Pătrată, va urca pe acoperişul librăriei Cărtureşti Verona pentru a face un nou desen mural.

La evenimentul din Capitală vor susţiune concerte Fluid, Loungerie II, Manoukoutchi Bento, Omelette şi Temple Invisible - vineri, Somnoroase Pasarele, Tourette Roulette, AC Leonte, Karpov not Kasparov şi Messer Chups - sâmbătă, Macanache, Toni Baboon şi RoadKillSoda acoustic - duminică.

În grădina TIAB, care se află lângă Cărtureşti Verona, cinefilii sunt invitaţi la prima ediţie a Audience Award Film Festival, un proiect care aduce publicului român filmele premiate de spectatorii marilor festivaluri de film de la Toronto, Sundance, Berlin şi Rotterdam.

Perimetrul piaţetei din faţa Bisericii Anglicane va găzdui în cele trei zile de Street Delivery un obiect-instalaţie care va funcţiona ca zonă de lounge şi punct de belvedere asupra străzii, creat de echipa de arhitecţi Atelier AD HOC. În plus, mai multe zone ale străzii Arthur Verona vor avea rasteluri de biciclete create special pentru eveniment.

Zeci de alte proiecte care aduc în prim plan obiecte de design, teme de patrimoniu, expoziţii şi demersuri recente în domeniul industriilor creative vor putea fi urmărite de bucureşteni în cele trei zile ale evenimentului ajuns la ediţia a XI-a.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Street Delivery 2016, un laborator urban cu meşteşugari, filme şi instalaţii, se va desfăşura în patru oraşe din ţară