Street Delivery 2016, un laborator urban cu meşteşugari, filme şi instalaţii, se va desfăşura în patru oraşe din ţară

Publicat: 09.06.2016, 13:36.
Actualizat: 09.06.2016, 13:43

Street Delivery, eveniment-manifest de urbanism, arhitectură şi arte, va avea loc, în perioada 10-12 iunie, pe străzi din Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Baia Mare, informează organizatorii, Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România.

Street Delivery, eveniment-manifest de urbanism, arhitectură şi arte, va avea loc, în perioada 10-12 iunie, pe străzi din Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Baia Mare, informează organizatorii, Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România.

Evenimentul, care se va desfăşura anul acesta sub sloganul ”Meserie!”, îşi propune să aducă împreună noua generaţie de ”makeri” - designeri de produs, de modă, ilustratori, arhitecţi, artişti 3D, programatori, şi meşteşugarii tradiţionali - cizmari, ceasornicari, tâmplari, croitori, şelari, ceaprazari, pentru un schimb de experienţă, unelte şi viziuni, scrie news.ro.

În Bucureşti, strada Arthur Verona devine timp de trei zile un laborator în care meserii uitate primesc un suflu nou. Vizitatorii Street Delivery pot urmări desfăşurarea, pas cu pas, a 12 ateliere de arte şi meserii, de la fierărie, croitorie, legătorie de carte, tapiţerie şi serigrafie, până la sticlărie, tâmplărie, butaforie, depanare sau xilogravură.

Street-artistul spaniol Sabek, cunoscut pentru lucrările sale din Madrid, care aduc pe zidurile oraşului elemente inspirate din natură, va realiza desenul emblematic al Street Delivery. În aceeaşi perioadă, Alexandru Ciubotariu, creatorul personajului urban Pisica Pătrată, va urca pe acoperişul librăriei Cărtureşti Verona pentru a face un nou desen mural.

La evenimentul din Capitală vor susţiune concerte Fluid, Loungerie II, Manoukoutchi Bento, Omelette şi Temple Invisible - vineri, Somnoroase Pasarele, Tourette Roulette, AC Leonte, Karpov not Kasparov şi Messer Chups - sâmbătă, Macanache, Toni Baboon şi RoadKillSoda acoustic - duminică.

În grădina TIAB, care se află lângă Cărtureşti Verona, cinefilii sunt invitaţi la prima ediţie a Audience Award Film Festival, un proiect care aduce publicului român filmele premiate de spectatorii marilor festivaluri de film de la Toronto, Sundance, Berlin şi Rotterdam.

Perimetrul piaţetei din faţa Bisericii Anglicane va găzdui în cele trei zile de Street Delivery un obiect-instalaţie care va funcţiona ca zonă de lounge şi punct de belvedere asupra străzii, creat de echipa de arhitecţi Atelier AD HOC. În plus, mai multe zone ale străzii Arthur Verona vor avea rasteluri de biciclete create special pentru eveniment.

Zeci de alte proiecte care aduc în prim plan obiecte de design, teme de patrimoniu, expoziţii şi demersuri recente în domeniul industriilor creative vor putea fi urmărite de bucureşteni în cele trei zile ale evenimentului ajuns la ediţia a XI-a.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Andreea Bălan, grav accident de mașină, în urmă cu mai mulți ani: ”Am căzut într-un șant, eram plină de sânge”
spynews.ro
Anunț tulburător! Omenirea trebuie să se pregătească pentru o mega-criză financiară cum n-a mai cunoscut vreodată!
gandul.ro
Sorana Cîrstea a întors toate privirile la petrecerea de ziua ei de naștere: `Trăiește-ți viața!` | GALERIE FOTO
prosport.ro
Cu câte femei s-a iubit Jean Paler? Actorul s-a lăudat cu cine i-a trecut prin pat! Ce spune despre cele 2.500 de femei cu care s-a culcat Năstase
redactia.ro
Amintirea care îi aduce mereu lacrimi în ochi Ramonei. Ce a fost nevoită să facă la numai 12 ani pentru ca sora ei să poată merge la școală
CaTine.ro
Angelique Boyer, imaginile din copilărie care i-au cucerit pe fani. Cum arăta actrița în adolescent
tvhappy.ro
Constantin Enceanu,anunț uluitor după 36 de ani de căsnicie.„când simţi că ruptura..„
libertatea.ro
Gestul prin care Shaquille O'Neal l-a lăsat lăsat fără cuvinte pe un bărbat într-un magazin de bijuterii!
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro